Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, July 1, 2009

SAMBAL IKAN & SAMBAL TEMPE

*.*

Wah....I'm back....dah mula bersemangat balik...sebab semalam memang letih sangat....tak ingat nak makan...nak tidor aje.....Hari ni...revive......dah segar....and back with mopping,vacumn...brooms....pots...and pans....and semua yang mengalu-alukan kepulangan akak especially...Tomei, Jello...ikan2 mas, ikan Guppy....dan ikan karin....labah2 dan sawang pun tegur akak jugak....!!!

Start pagi ni dengan breakfast....ala Inggeris....yang mudah.....(baru nak panaskan enjin....vitamin M dah mula menepu dalam badan...)



For bekalan....sapu jer butter dengan tabur gula.....






Untuk bekal lunch abah....kan tiap2 hari kena ada sambal....so hari ni tukar dengan ikan kembung @ temenung....semalam kan dah buat udang....agaknya esok sotong kot...he..he..he...





For lunch hari ni....







Apa macam???...Dah bosan ke asyik2 tengok juadah macam ni jer.....nak buat macam mana hb akak punya tekak masih berselera dengan juadah yang macam ni.....Akak layan jer....





*.*


2 comments:

blogresipi said...

Ikan masak merah kalau makan hari2 pun tak jemu Kak... ada plak lauk tambahan tempe dgn ikan bilis tue.. sedapnye... cukup dah nak buat habiskan sepiggan dua nasik tue..

Watierman said...

Asal sambal...tak kiralah ikanke udang ke sotong ke..ayam ke daging ke siput ke...jalan...tp yg tempe tu akak sorang jer....abang dah seal mulut dia..SAY NO TO TEMPE!!!