Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, July 1, 2009

Pergi nak surah ambik award..rupanya akak yg kena tag!

*.*

Salam...ha...just nak drop by blog Azura...nak inform....suruh dia datang ambik award....sekali pandang dah banyak award dia dapat....saje skodeng...terus ...ha..padan muka akak bila masa pulak budak ni tag aku....ni mesti kes sama2 tak banyak pengalaman dalam dunia ni...

The Rules

1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

Azura....something interesting ya....

  • seorang insan yang baru akak kenali...tapi tulus dalam memanjangkan ukhwah...akak juga ikhlas menerima salam yang dihulurkan
  • seorang yang memang suka cuti2 M'sia....antara n3 yg terdahulu...gambar percutian...tul tak??
  • seorang yang sangat bernasib baik mempunyai seorang suami yang sanggup melayan minat zura...tengoklah siap belikan camera baru lagi...ye tak??
  • Memang pembersih orangnya.....boleh tengok....gambar...then you can judge...
  • Akak tak ada adik....dari flesh & blood....dah anggap cam adik2 akak kat alam siber ni...
2• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies

  • Akak suka masak....yang senang2 lah
  • akak suka baca novel melayu
  • akak suka main dengan kucing...tomei, Jello
  • akak suka bela ikan...ikan emas, ikan karin & guppies
  • akak suka blogging
  • akak suka snap pictures
  • akak suka shopping...barang dapur...tak suka beli kain baju...
  • akak suka kalau cik abang akak happy...
  • akak suka tengok anak2 rapat dengan adik beradik..ada pun 3 orang...loving & caring for each other
  • akak suka rumah dah vacumn,mop(wangi)....dah tak berabuk.....teratur.....tenang rasa hati...walaupun kecik jer rumah nya....

3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.

  1. Ton - antara yang pertama menghulurkan salam perkenalan
  2. Ieta - kenalan dari MYR....sampai ke dunia blog
  3. Risha -adik ku yang very hard working....with vision...you go gal!
  4. Kak Intan -ku kagum dengan blog collection nya!
  5. Kak Ina KL -a very busy mom.....masak,hobby...& entertain friends..Watie kagum!
  6. Ika -very friendly...baru kenal macam dah bertahun kenal
  7. Hana- pregnant...tapi tak jadikan alasan untuk memalaskan diri...great attitude
  8. Ros- sifu roti...yang suka pelbagaikan aktiviti...not just buat roti...but variety
  9. Eja- Cikgu...yang fun type..memasak untuk anak2...dan jarang stress..I guess!
  10. Maz (Bahrain) - suri yang sangat rajin dan committed....akak belajar dari Maz secara tak langsung....such a sweet gal!

4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.

  • Rasanya semua dah kena tag kan. xpelah kuhentikan di sini. Boleh ye.(ciplak ayat Zura)
  • Kalau rasa nak jawab tag ni...sudi2kan lah yer...tak ada paksaan pun!

5• Paste the award badge in your sidebar.

Yang gambar ribbon pink tu award untuk tag ni lah tu!


*.*

2 comments:

kak ina kl said...

salam watie..malunya dapat pujian dari kamu..tapi nak ucapkan ribuan terima kasih sebab letak nama akak..semuga perkenalan kita akan menjadi realiti...loveeee youuuu

Watierman said...

Apalah sangat..kata tu..coz you deserved it sis...I'm so impress by your style....mana akak dapat semangat yg cam gitu...