Adakah ini satu Tabungan???

Monday, July 13, 2009

Baru berkesempatan....hari Sabtu & Ahad....

*.*

Wah...cuaca begitu mempengaruhi kehidupan....hari Sabtu yang hujan sepanjang hari....membuatkan tahap kemalasan yang bukan ciput2 lah...dah almost maxima....dah la pagi tu makan nasi goreng bukan main sempoi lagi.....al rencah malas gitu....sian anak2....

Berbekalkan nasi goreng tulah...Cik Abang akak gi opis...sebab ada report yang nak kena present...and submit...(dia punya kerja..lah..ana apa tau..makan tanggung...b_ _ _ k cangkung!!!)....he..he...Kak e ..ini orang panggil pantun jugak ker????

Dia balik dah almost 4:00....kita orang keluar gi Sunshine Square...walaupun ujan....sebab sabun basuh kain....dan keperluan lain yang perlu dibeli....actually...singgah kat MJ warehouse sales kat PISA....mak aii ramai nya orang walaupun hujan2 tu....tak terkecuali me and my family....kah...kah..kah(ngata orang akak yang lebih).

Adalah sebiji dua mangkuk cute mute yang akak beli....harganya pun ciput jer.....then off we went to Sunshine...pun punyalah ramainya orang.....pun ada sale gak.....sempatlah sambar sehelai jer baju T-shirt ADIDAS....untuk Nizam..(opps! Along...jangan cemburu pulak Abah tak belikan dia motor LC tau...baju jer!).

On the way back.....singgah makan kat Kayu Nasi Kandar.....sebab dah dekat sangat2 dengan rumah....Cik Abe biasalah...tak makan nasi....dia cuma makan roti canai....kami 3 beranak makan nasi...bedal licin....dah malas nak masak...air tangan mamak pun sedap!!!(Tak snap apa2 gambar sebab....lapar tahap maut...!!!)

Sebab cuaca masih lagi hujan......tinggal jer barang2 yang dibeli dalam bonet....besok baru ngangkut...he..he...he...Itu kerja Si Abah & Si Nizam lah...yang girls...lenggang lenggok jer lah!

Pagi Ahad...pagi ker???...tak sangatlah.....vitamin r kecik datang sikit2 lah....sebab kesian Cik Abang yang cuma makan roti canai...karang angin...siap!!!akak gak yang susah...so since dia orang bangun agak ...memang lewat pun...akak yang awal sikit dari dia orang tu....masak nasi...dengan lauk pauk yang simple dimple cam selalu lah.....



















Then we all keluar gi Queensbay Mall....budak2 tu nak nonton TRANSFORMER.....layan jerlah! Ada sale jugak....tapi dah nawaitu nak menonton wayang...buat2 tak perasanlah dekat sales tu....jamu mata gitu2 jer lah!Tak sempat movie pukul 3:30 ptg dah sold out....waited for 6:00pm punya show......

















Along....Adik dah senang hati...sebab Along cakap Along dah tengok movie ni...dia bising dengan Abah....so kami kena bawa dia gi tengok....tapi dia dah plan nak ajak Abah tengok "Jangan Pandang belakang Congkak" pulak next week....@#$%^&*&^%$#



*.*

6 comments:

ixal said...

lalala pasni ajak tengok ice age3, harry potter, drag me to hell. =P
ala x pe. x minat adidas. ngah usya kasut nike je. tapi sume cam x bebaloi nak beli. so pakai je crocsadi.

PUTERA2PUTERI said...

akak ieta tabik sping la kat akak ni....ya la ank2 dah besau pun x segan kluaq ngan parent...leh kongsi rahsia ckit x????....semga akak n family ceria secerianya selalu dan berbahagia hingga ke akhir hayat...amin

Watierman said...

Along...Iffah dah order ker belum...abah suruh tanya....mesti dah lupa!!!

Watierman said...

Salam ieta...tak ade rahsianya...just join them...insyaallah ieta dgn anak2 pun akan mengecapi hari mendatang yg lebih ceria...share everything with them...sorrow & good times they will share theirs with you....Kalau buat salah pun tell the truth...and be the first to tell your parents...because they wanted to hear from U first than from others....so kalau anak pecahkan gelas ke...jgn marah lebih2 terima jer!!!Jgn sampai dia org takut nak cerita dgn kita..baik @ buruk terima seadanya...tu jer success ker cara tu...masih trial & error lah ieta....

blogresipi said...

Akak.. kalau dah lauk mcm2 tu bukan simple dah namanya.. huhuhu... kalau simple cenggini kalau tak simple camano la agaknye..hehhe

Watierman said...

Ijan..(.Bukan along...mama tgh type utk blogresepi)...yg tu lah simple yg tu lah yg complicated....satu version jer kot!!