Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, July 22, 2009

Air Asam dengan SUP Daging....

*.*

Hari Sabtu sebelum gi menonton wayang.....akak dah masak siap2 tau...kita lunch dulu baru gi tengok wayang....sebab kan Cik Abang akak gi round2....ada staffs dia bukak kaunter.....kat a few spot.....

Masak ape??










Bila dah kenyang off we go to the cinema...destinasi...Gurney Plaza....

Cadang nya nak tengok...Jangan Pandang belakang Congkak.....dah habis tayangan kat Penang...yang tinggal kat Melaka jer...nak gi Melaka ker???...Tak kuasa....

So..atas permintaan Reena...nak tengok ICE AGED 3....versi 3D.....mak aai tiket tuk hari tu dah habis!!!! Ahad punya show ada....jam 1 tengahari....so hubby akak pun belilah tiket untuk Ahad...siap2....

Nizam lak nak tengok Harry Porter....dan tiket still available...belilah tickets untuk show pukul 5:45ptg......Bagi yang minat...akak rasa dia orang suka...sebab Nizam memang enjoy...bagi akak....nyaris gak terlelap dalam panggung!hu..hu..hu.....anyway...it was a long movie kan....I did enjoy jugak after all...its not that bad!

















Balik malam tu...kita orang makan nasi & sup yg akak masak untuk tengahari but budak berdua tu....want to skip dinner....akak takut lak dia orang sakit perut so akak buat menu ala2 breakfast...for dinner...boleh lak habis dia makan...sebelumnya nak skip dinner konon!





nanti akak sambung citer...hari Ahad...yer.....



*.*


9 comments:

kucingorengemok said...

abang long tu dah kena dah gaya mcm harry potter, dgn cermin matanya... tinggal takde wand je!

Watierman said...

Kog...correction..tu Alang...Yang 2nd son akak le...Abang Long kat Bangi dah 3rd year...kat college buat Dip. in Banking....yang 2nd tu baru 16 tahun From 4....mak aai...ni yg versi...kacukkan kot...di sekulit dgn akak...jauh nya beza...warna kulit...suka hati budak tu ada gak...org nak cakap cam tu kat dia...tima kasih yer KOG...its very nice of you....

<< s| tED| >> said...

amboi!! besar panjang anak teruna.. kalah mak dia..

ingat x nak klik.. tgk tajuk dok letak menu2 gak.. iman x kuat lak.. klik gak.. ha ha ha

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kak Watie, tak tahan tengok air asam tu kalau kena dengan ikan bakar kan!! Fasha pun baru tengok Harry Potter kat Internet hari tu boleh? Kali ni piracy peringkat tertinggi dah tu, boleh streaming live online! Dasyat betul!! Anyway, seronok tengok akak anak beranak pi outing sesama!

Watierman said...

Salam Dik Tedi..kita dah ada chemistry..tu yg asyik terpanggil tu...hi..hi

Salam Fasha....bila budak2 dah besar2...nak layan macam mana lagi...ajak gi zoo tak nak pulak...kalau tgk wayang...dia orang nak pulak!!!Layan jer lah....

sharamli said...

bdk laki mmg cmtu..kecik2 ket0t je..bila da besar..mak ai...tinggi..

Watierman said...

Salam Sha..jgn majuk lama2 nanti cepat t_ _!!mmg akak tak perasan ttg ketinggian dia...bila tgk balik gambar lama2...Wah dah sama tinggi dgn Abah dia...si Along jgn cakap lah...mmg dah lama tinggi dari Abah dia...mama dia makin shink kot!!!

blogresipi said...

Kite dah tgk dah Ice Age 3 kak.. best2... hehe

Watierman said...

Salam Ijan...akak ketawa mengekek-ngekek...sebab lucu...dialog dia ....cute lak tu!