Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, July 14, 2009

Rendang Sambal Ayam...Scramble Eggs..Icecream..

*.*

Masak apa untuk Cik Abang akak...for lunch ari ni???Tak special macam biasa jugak...just bagi berkuah pekat sikit by adding santan sikit.....and the ayam pun goreng...tapi tidak terlalu garing...sebab nak biar dia ala2 rendang gitu...




Bekal Abah....termasuklah ikan goreng leftover semalam wif sambal kicap...




Untuk breakfast pagi ni akak just buat scramble eggs .....sandwiches jer..








Last nite...keluar ke BJ Mall gi ambik beg sekolah Reena yang dah di repair...eventhough Abah dah belikan yang baru...still yang lama tu under warranty...repair free...Ceritanya...gini...Si Reena ni memang tak angkat beg dia...sebab abah dia kata adik just heret jer beg adik...so sebab terlalu lasak diheret Si Reena...tangkai plastik tu sampai patah...bila hantar beg for service...Abah belikan yang baru....kalau tak nak gi sekolah nak bawa apa!!!Sekarang dia ada dua beg boleh tukar2 in case yang satu rosak...ada lagi satu standby....Sejak awal tahun ini beg yang ketiga ker keempat tah....samada beg tu tak tahan...atau .....LU FIKIRLAH SENDIRI!!!!







Masa nak balik tu langsung terus ke Tesco Extra....beli roti dan sebagainya....Si Reena & Si Nizam....makan waffle kat Leomag....& minum Milo ice....abah & mama balik makan nasi tengah malam...(maunya akak dah bolat sekarang!!!)

Reena makan Waffle tak habis..so dia bawa bekal gi sekolah ari ni....



....jom layan kerenah Reena lagi dengan ice cream sandwich petang semalam.....








*.*



4 comments:

kucingorengemok said...

adohai kak...dari tadi nak tgk gambar tak keluar2, internet opis hancus (alamak kantoi main kat ofis, hehe)... bukak kat rumah baru ok... kita teringin no aiskrim apit roti tu! smlm nmpk bai jual tapi masa tu baru 5.30 bukak puasa lama lagi! huhu

Watierman said...

KOG mai sini akak buat kan....berapa tangkup nak???

blogresipi said...

Kite pun nak aiskerim tue Kak! masa kecik2 suke tunggu pakcik jual aiskerim ngan motor.. suke la roti kepit2 cenggini... best sangat...

Watierman said...

Maih sini Ijan...akak buat kan...memang kenyang lah...!