Adakah ini satu Tabungan???

Monday, July 6, 2009

Bihun Sup Daging & Ais Kacang

*.*

Wah....dah hampir 7 tahun rasanya tak makan....betul2 sit and eat kat pasar malam....sejak pindah kat Penang lah....entah...tak pernah nak try is one of the reason...dan lagi....jarang sangat gi pasar malam kat sini....may be Reena antara sebabnya....dia tak suka tempat yang ramai orang bersesak-sesak...sejak dari kecik dulu lagi dah her nature....macam tu....

But yesterday on the way nak menziarah Pak Ngah akak yang sakit....(mengidap lung cancer)...kita orang singgah kat pasar malam Kilang Lama, Kulim.....ni a good pasar malam ...spot yang my hubby and anak2 suka....banyak peniaga Melayu....kalau kat Penang Island...mixed with Chinese....more Chinese than Malays...and also Indonesians.....BUT in Kulim....more Malays punya environment lah....so tanpa WAS-WAS lah.....teringin pulak agaknya my hubby nak ajak anak2 try makan kat pasar malam.....

Si Reena tu high taste sikit....antara nak dengan tidak sama banyak....tapi Nizam a definite YES!...but we agree to sit for Bihun Sup Daging......




Rasanya very nice...but too hot untuk Reena and myself....also my hubby....nak nya terletak cili terlebih pulak....mak aaii....tapi buat Nizam...sedap...licin!!!.....Si Reena....sorry....terpaksa membazir.....just that Nizam tolong kutip2 daging jer....SOOO CHEAP!!!RM2.50 semangkuk.....bestkan ......Akak half mangkuk dah full...mana idaknya asyik tolak dengan air lychee jer....podas!!!!Nizam and my hubby order ais kacang @ ABC lah tu!





Apa yang di beli lagi ...adalah seikat serai kampung, sesikat pisang emas, 3 kilo rambutan RM5,dan 2kilo manggis RM5 jugak.....oh ya....(5 biji apam balik saiz besar untuk buah tangan ke rumah Pak Ngah.....tu jer rasanya....)!





















Layan jer dulu yer.....nanti akak sambung citer kat umah Pak Ngah....


*.*

4 comments:

PUTERA2PUTERI said...

hai akak bihun sup tu sapa punya tuanya...klu bihun sup pak long...mmm mmg sedap sangat la....tambah lak lauk nya pun banyak

Watierman said...

Entah lah Ieta...akak tak perasan pulak...kat pasar malam...tak teringat nak pandang tuan punya warung lak....yg nampak bihun sup tu jer...agaknya lah...tapi masa cakap kat cousin dia orang semua cakap macam bukan kat pasar malam tu jer...

blogresipi said...

Bihun sup daging tue bestnye... tambah kalau dagingnye banyak... heheh... mintak tambah daging kena tambah duit tak kak? hehe

Watierman said...

Ijan...yg itu pun akak tak dpt nak habiskan...camna nak minta tambah...kena extra charge kot...kalau boleh makan bagi habis tak apa...order jer lah...!!!