Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, July 2, 2009

MAMA BUAT SLURPEE.......

*.*

Bila cuaca panas-panas gini....selalu aje rasa dahaga......"Mama buatkan Slurpee!"......Wah!.....budak2 ni...dia orang ingat mama dia orang ni 7E ke apa......


Akak pun kesian gak....dengar request...cam gitu....kejap lagi dia orang dah nak gi tution....masuk dapur...check gerobok ....tengok apa yang ada....


First akak jumpa sebotol Concentrated Jus Kundur & Logan.....ni favourite drinks Nizam(Alang).....tapi Reena tak suka pulak....nampak pulak sebotol Rutbir flavour concentrate jenama F&N....selalu bancuh kalau ada tetamu datang....


Akak tuang about 3 table spoonful of the concentrated Rutbir....add about 3/4 cup of water and a glass of ice cubes dalam blender....and blend sampai halus......





Process yang sama jugak dengan pati air Kundur & Logan......






Ha.....nak slurpee......dah dapat slurpee........dah 5:30 ptg...tunggu apa lagi.....gi tusyen lah......

Jom minum slurpee.....tak kiralah kalau ada perisa apa kat rumah tu....campak jer dalam blender...letak air....dan ice yang secukupnya.......tak payah beli kat 7 Eleven lagi dah.....



*.*

2 comments:

blogresipi said...

Slurpee ni kalau kat 7e paling kecik pun dah dekat 2 hengget nie...

Watierman said...

apa2 pun no excuse to buy dah..buat jer..except tak rasa cam beli...hee..he..beli sedap lagi....kuang...kuang..kuang!