Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, July 23, 2009

Kisahnya hari Ahad.......sambungan dari hari Sabtu yer dak???

*.*

Wah ni nak kena flashed back ni...jap yer...otak karat akak nak rewind....

Pagi benor dah bangun gi market sebab esok kena masak untuk opis Cik Abang akak kan......
Beli.....yang tu...yang ni...begitu...begini....balik tu....singgah Restoren Kayu Nasi Kandar Original...dekat dengan umah akak le...belikan roti canai buat breakfast....bungkus balik makan kat umah sebab budak2 tu tak ikut gi market.....







Lepas makan akak kemas barang yang dibeli....siang mana yang patut.....dan masak untuk lunch...sebab wayang jam 1:00tengahari...another show to catch!...Kan dah beli tickets semalam...I meant hari Sabtu tu...booking ICE AGED 3 versi 3-D.....So akak kena cepat2 bereskan kerja kat dapur....sebab once outing dgn family...mau yer sampai ke malam.....

Untuk lunch akak buat yg simple dimple jer......







Kerang tu Si Reena nak ratah jer cicah dengan sos cili.....

Then tergesa-gesa ke Gurney Plaza...mujur jalan tak berapa jam cam hari Sabtu...sempat lah sampai ke pawagam tu sebelum movie bermula.....




Cerita tu memang BESSTTTT!!!! Kelakar...& cute sangat character dia....

Balik tu singgah beli buku kat Popular...ada sales....semuanya untuk REENA lah....dia suka....dia pilih...abah dia bayar.....











On the way back dari Gurney singgah Prangin mall & Komtar jap.....hubby tgh cari buku dia...at the same time terserempak dengan show ni.....





Gambar family siapa...korang jangan tanya...akak snap jer....



Lepas tu kasi budak dua orang tu makan kat KFC...sementara akak dengan abang gi shopping kat KOMTAR.......










Balik malam tu akak dah mula buat persiapan untuk jamuan hari Isnin......yg untuk 40 orang tu!!!!

Dan pagi Isnin tu seawal 5 pagi....bermulalah....anyway breakfast budak2 tu kena buat jugakkan...sebab dia orang nak gi sekolah...walaupun Abah dia orang cuti kononnya...nak tolong akak.....




*.*

3 comments:

sharamli said...

np akak xamek gamb0 jgk ngn 0rg tinggi tu?

<< s| tED| >> said...

tajuk penuh dengan penipuan dan aku tertipu buat sekian kalinya... ada gambar makan2 lagi!!

ekekekke.. a'a lah kak.. nape akak je sefamily tak amik gambo dgn org tinggi tu?? buat pilemmmm je amek gambo org lain.. ha ha ha

Watierman said...

Sha..akak lalu jer situ...namanya pun terserempak....tak tahu lak ada show...nak beratur ramai org....tak nak lah akak....biar Dik tedi jer berpusu-pusu kat JJ...hihihi!

Mana ada tipu...nye..akak letak masakan pun korang jenguk jugak...sebab dah syg dengan akak kan...!!!Apa...buat pileemmm...ingat akak ni anak wayang ker...lagi pun ..nak tonjolkan KEBANTUTAN ku pada kalian...TIDAKKKKK!