Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, June 30, 2009

SAMBAL TUMIS UDANG & IKAN BAWAL GORENG

*.*

Salam adik2 ku.....dan semua yang mambaca coretanku.....akak baru jer balik dari KL pukul 4 pagi tadi....ngantuk dan letih masih terasa...apa-apa pun selesai semua urusan anak akak di sana..dan hari ini akak masak simple jer untuk bekal Cik Abang yang terpaksa gi kerja juga sebab month end...dia tak boleh nak sambung cuti....dah tugas...

Dan seperti kebiasaan akak memasak untuk bekal lunch....(anak2 akak skip school today...sebab ngantuk dan letih sangat.....)


Pagi ni around 5:30 akak goreng ikan bawal...(anak dia jer ni)...dan buat kan sambal tumis udang





And for breakfast just buat scramble eggs...and Nescafe O.....




Akak letih sangat lagi....ni...nanti akak share a few things that I bought from IKEA, dan Nilai3....kat SOGO pun ada jugak kot....tak banyak....sikit2 jer....




*.*

6 comments:

Ielaz said...

cutenya udang tu melepak sblh ikan..hehehehe

Watierman said...

Ye ke Iela...bukan cutenya anak bawal tu melepak sama2 sambal udang ke????

Fiza Nordin said...

penat2 pun masih sempat bikin bf tuk family...caiyoklah akak nih... :D

blogresipi said...

Wah balik kul 4 pagi terus masak macam2 nie Kak... kalau kite lah, terus pejam mate..esok nasik bungkus okey.hehehe

Watierman said...

Salam Fiza...kesian kat Cik Abg...dah banyak hari makan luar...

Watierman said...

Salam Ijan....ape je tu..ikan goreng ngan sambal udang..keluar dari fridge...cepat nak masak...bukannya ayam ke daging ke..itu jer stock yg ada...ikan.....& ikan...& ikan..lagi pu akak dah terbiasa...gi rumah adik ipar pun akak yang sediakan breakfast...