Adakah ini satu Tabungan???

Saturday, July 18, 2009

Hari Sabtu....akak tak masak lunch pagi2.....

*.*

Wah sukanya...kalau hari Sabtu....tak adelah bangun kelam kabut nak masak untuk lunch siap2...kalau masak pun untuk breakfast jer. Infact boleh bermalas-malas lagi....sebab anak2 pun diberi kelonggaran untuk bangun lewat.....

Anyway....akak ingat hb akak tak gi ofis hari ni...rupa-rupanya...kena gi round ...pantau kerja anak buah dia di beberapa lokasi....dia orang ada buka kaunter agaknya...Kata nya sekejap jer...sebab dah plan nak bawa anak2 tengok wayang hari ni...citer apa??...tak pasti lagi...

So sebelum dia keluar tadi akak sempat bakar roti dan buatkan air nescafe O jer....




Untuk anak2....rasanya kalau budak2 tu setakat kuih lapis kacang tu dia orang dah jelir lidah ker...geleng kepala dah...sebab semalam dah hadap....lagi pulak...mama dia yang hadap betul...
Yang tinggal lebih kurang 10 potong ni....jom kita makan sama2 nak!(oops! Adik Tedi...jgn sob---sob--tau!)



Untuk budak-budak tu....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Untuk lunch....may be akak buat nasi goreng jer kot....nak jalan2...tengok wayang....window shopping....location....Gurney Plaza kot......ada yang terserempak kat tengah jalan ker...tegur2lah..(oops jgn tgh jalan...ganggu lalu lintas...) kalau terserempak kat mana2lah.....



*.*

4 comments:

sharamli said...

lap0..hu3

<< s| tED| >> said...

Ya Allah!! apalah dosaku di uji sebegini di tengah2 ari ini..

eh akak.. kuih lapis kacang tu macam susah je nak baut lapisannya ek..? okey! Lain kali kalau kak watie buat kena tunjuk gambar dar A sampai Z.. ekekekekeke

kucingorengemok said...

idea bagus ni... saya ada kulit popia dlm freezer dah simpan tah brp lama (eh, tah2 dah lepas expiry date? huwaaaa)

Watierman said...

Salam Sha...kalau lapor..mamam jer...akak tak marah le..

Dik Tedi....tak ade yg susahnye...macam buat kuih lapis biasa jer..every 4 minutes..lapis different colour...

Kog....dah expire ke belum...kalau dah jgn guna..gi beli baru...buat inti karipap ker sardin ker...bungkus jer....then goreng minyak sikit...cam roti canai tu....api kecil yer...