Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, July 30, 2009

Beehoon Goreng....

*.*

Dalam akak dok sibuk dengan beberapa perkara petang tadi...ada pulak rezeki yang datang .....
Jiran yang tinggal kat Taman sebelah ni datang hantar beehoon goreng....

Kata orang tua2...rezeki jangan ditolak...musuh jangan dicari.....Syukur Alhamdulillah!
Dapat lah buat juadah minum petang .....(ni kes balas bekas akak kasi kuih apa tah...)







Layan jerlah gambar2 tu....anak2 akak dah kenyang dah tu! Bolehlah akak rehat kejap!




*.*

7 comments:

<< s| tED| >> said...

wah! rezeki.. akak.. sekarang dah tak de orang nak berbalas2 mcm ni dah.. kalau kita bg.. jam tu juga pulangkan bekas tanpa di basuh. katanya.. kalau basuh nanti x bg lagi.. betul ke? ekekekeke

Watierman said...

Dik Tedi...jgn ko percaya rekayasa sebegitu...selagi pemberian kita tu ikhlas....insyaallah ada ganjarannya...kalau dia bagi bekas yg tak berbasuh tu balik...the positive angle of it is kita tak kehilangan bekas kita...to give it again pada org tu...depends lak pada rezeki di masa akan dtg...kat umah akak ni....akak masih amalkan hantar menghantar pada jiran tetangga...kalau kita tak biasa2kan maka budaya tu akan tenggelam malah terhapus terus dari kehidupan kita....kita yg tentukan....kan rezeki tuhan tu utk kita kongsi ...kalau sikit cara sikit lah...pjg pulak ceramah pagi Jumaat....hihihihi

sunkist said...

tersentuh hati dengar ceramah akak pagi2 jumaat ni :)

Watierman said...

Alhamdulillah....akak pun serba kekurangan...terlebih sudah!!!

Anya said...

It looks all yummie salate :)
You can cook good !!
And make great pictures of it !!

Kareltje =^.^=
Anya :)

blogresipi said...

Ewah sampai 2 bekas ye kak.. kite balik amek pinggan jap ek... jap lg kite dtg balik.hahhahaha

Watierman said...

Hai Anya...doet it really look tempting to you...well I would love to have you come over someday...to taste them..wouldn't it be it!!

Salam Ijan...kan ada 2 bekas tu...ambik jer satu...kuat lagi ke nak balik ambik pinggan...korang datang bertiga ke???hihi!