Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, April 24, 2012

Cekodok Pisang....resepi ulangan kat dapur ni!!

Assalamualaikum...kembali bersiaran walaupun kegiatan blog walking masih belum mampu dijalankan.....juga urusan menjawab segala komen dan bual mesra belum termampu untuk di selenggarakan....maklumlah...bila rumah ditinggalkan....banyak yang nak dibereskan...terutama kain baju....di samping meneruskan urusan seharian yang tiada had sempadannya!

Namun begitu....menu untuk santapan keluarga mesti disediakan....kan status "pengurus rumah tangga" seperti mana yang di war-warkan dalam TV di mana status "pembantu rumah" mahu di tukar ke "pengurus rumah tangga"....wah dah upgrade nampaknya taraf pekerjaan di Malaysia sekarang ni....Akak tersenyum kejap....bila terkenang kan berita ni....majikan yang menggajikan pembantu rumah tu cuma bekerja sebagai kerani atau pegawai.....sedangkan dia menggajikan "pengurus rumah".....naik lemaklah nampaknya pengurus tu! Dah lah tu...kerja nak dikecilkan skop....entahlah....semua dah pandai demand sekarang!!

Apa-apa pun....jadi suri rumah...jadi isteri....jadi ibu....tak pernah ada kurangnya tugasan.....cuma semakin anak-anak dewasa....semakin ringan sedikit beban tugas tu...!

Wah panjang lebar pulak mukadimah Akak pagi-pagi ni.....

Sarapan menu ulangan jer pun ....apa lagi...cekodok pisang@jemput-jemput! Inilah antara kuih yang manis yang masih boleh dijamah oleh keluarga Akak di waktu pagi....sebab rasa manis-manis pisang jer kan....dan pulak tu...agak garing dan ranggup di luar dan lembut di dalam.


Menu ni dah selalu sangat Akak tepek....kali ni klik jer lah kat sini atau sini untuk resepi ya!



Okaylah Akak gerak dulu ya....sebab nak bereskan kerja kat rumah ni dulu ya!...Nanti Akak cuba cari ruang dan masa untuk mengunjungi kalian ya.....Muaaah!...Jemputlah makan jemput-jemput tu....jangan berebut tau!!










5 comments:

~K Ham~ said...

As salam watie...kak ham dtg ni....nak cari makanan la..lapar ni...sejak sembuh dari demam...

tun_telani said...

salam kak watie..sedapnyer jeput pisangg!!! dh lama x makan. tun kalau bekfe cekodok pisang ni, satu adunan tun sorang blh habiskan. hehe..

tun_telani said...

salam kak watie..sedapnyer jeput pisangg!!! dh lama x makan. tun kalau bekfe cekodok pisang ni, satu adunan tun sorang blh habiskan. hehe..

Watierman said...

Assalam kak Ham....Siannya demam..tu mesi demam rindu kat Watie kan???? Hari ni ada kerabu epal hijau....kalau demam2 ni makan kerabu okay tak??ada masam nais dia jugaklah...boleh kot...nak kasi cekodok pun dah tenghari dah ni!!TQ ya kak Ham sudi dtg menjenguk dapur ni!

Watierman said...

@Waalaikum Salam 2X Tun...sebab 2 kali aa keluar komen tu...eh kuat makan ya Tun...satu adunan boleh habis sorang2...Akak masak aje..makan main2 gitu aje...ni fav. anakanda Reena...siap bawa bekal lagi gi sekolah!Tq ya Tun sudi jenguk Akak!