Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, April 18, 2012

Sambal Udang & Ayam Goreng Berempah....Menu Lunch bolehlah kot!

Assalamuaaikum.....sekejapan aje dah sibuk nak makan lagi....kali ni untuk juadah tengahari pulak.

Kalau kat rumah Akak...tak ada yang nak buatnya menu susah-susah....semua yang biasa-biasa aje....yang versi campak-campak.....godek-godek.....tadaaaaa.....ha...kan macam buat magic gitu!!

Tengok orang lain tak ada pun cakap banyak-banyak sebab kata dia orang...Wordless Wednesday....tapi kat Blog Akak ni.....macam mana  tak nak berkata-kata.....hrmmmm. nak senyap jap lah!!!


Menu biasa.......sambal lagi......


kali ni kita layan selera anak bujang pulak.......


dan akhir sekali bekal untuk Encik Hubby......boleh lah kot!!






12 comments:

Qasey Honey said...

asslm Kak Watie...wah nmpk sedap semua menu2 tu...terliur tgk...

Yatie said...

menu yg sungguh menyelerakan...kalau menu sambal udang maunya yatie makan bertambah2 kak watie...ayam tu sedap ratah2 je..adoyaiiii laparlah pulak..

Bicara Kak Noor said...

salam Qatie, mesti lebih udang mee tadi kan buat samballl pulak,bestt tu anak2 suka ni merah2 apa lagi udang beso tersangat lah suka nya

izahdaut said...

Punya lama rasanya tak nengok bekal cik abg akak. Hehehe... Sambal udang mmg keserasian kak watie lah!! Hehe

EmbunRosaliza said...

assalam kak watie, menu yg sedap, sama la umah ni pun x leh lps ngan ayam,

HALAMANKU said...

Kak Watie.. aper yang simplenyer kak.. pada erma dah sangat rajin bab kat umah ni kalau erma satu lauk jek ngan satu sayur ha ha ha.. dasyat simple.. lauk pun sedap2 nyum2 he he he

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Honey...maaf lambat baru dapat balas komen...ye ke nampak sedap...pandai camera trick...hahaha...TQ ya Dik!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Yatie...Akak memang suka makan sambal udang...senang tak ada tulang hehehe...ayam tu fav. anak2..dah besar..nak berempah lah pulak...dulu kecik2 tak nak pulak yang ada rempah!!!Layankan ajelah...tambah Tie jgn tak tambah...tengah ada selera.TQ sudi singgah!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Kak Noor....bukan lebihan untuk mee tu kak...dah allocate some for sambal..& udang is my fav...selain daging...sebab Watie tak makan ayam lah Kak Noor.

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Izah....hampir setiap hari ada saja sambal tumis...yang bertukar lauk pauknya Dik...& udang tu salah satu darinya...kan menu kesukaan keluarga...kena ada merah & pedas!!!Eh Dik Izah dah ada lah pic bekal Hubby sebelum2 ni...tak perasan kot...sebab yang ni ada sambal tu yg terperasaan agaknya!!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Rosa...menu ayam tu layan kan Putera kedua aje tu...sebab dia pengemar tegar ayam....Akak memang tak makan ayam langsung!Yang penting ada sambal yg merah & pedas!

Watierman said...

@waalaikumsalam Dik erma....kadang tu tak sempat nak siapkan dua tiga jenis sebab kejar masa untuk bekalkan untuk Hubby Akak...tu yang selalu tak sempat buat sayur...main dish kena siapkan dulu...!janji dia kenyang...sebab Hubby Akak jenis yang tak suka makan kat kedai on his working days tu dia prefer bawa bekal dari rumah!