Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, April 17, 2012

Black Pepper Beef in Potato Wraps.....for breakfast!

Assalamualaikum.....salam sejahtera buat semua rakan taulan...anak2,Adik2 & kakak2 yang dirindui....

Syukur Alhamdulillah ....masih lagi diberi kesempatan dari yang Maha Esa buat kita bersua mesra di dunia siber   pada hari ini.....dan dengan izinnya...Akak juga rasa lega....dari keletihan hujung minggu yang sangat-sangat sibuk baru-baru ni.....Yang penting dah boleh berdiri dan tak lagi rasa letih lesu...lembik seluruh anggota badan macam semalam.....Oh mak aaiii..terasa sungguh usia dah merangkak jauh dari kekuatan yang dahulunya jauh berbeza semangat juangnya....namun....Allah yang Maha Pemurah telah memulihkan kembali stamina yang hilang....

Hari ini....Akak pun tak naklah "push" sangat diri yang baru je nak segar balik ni kan....so Akak sediakan juadah yang mudah dan ringkas aje diawal pagi ni....





Yang di gulung kecil ni buat Puteri Reena....tanpa tomato atau sayuran.....


Inilah potato wraps yang Akak gunakan untuk tortilla wraps Akak.....Akak beli ni di Jusco....ada perisa lain juga.....another pack that I bought is garlic flavor.....around RM 6 something....ada 8 wraps kat dalam resealable pack tu!


Ini pulak daging goreng yang Akak buat multi purpose.....untuk fillings tortilla Akak dan juga bekal lunch untuk Hubby .....Kalau dapat buat daging black pepper yang grilled lagi best for the wraps....tapi Akak goreng sebab nak jadikan lauk untuk makan tengahari sama.


Before Akak wrapkan fillings tu Akak taburkan beef fillings tu atas telur dadar in the making....so it will stick to it...kalau tak Akak takut bila nak makan...senang bertabur....so untuk memudahkan proses memakan.....especially for Reena yang bawa bekal ke sekolah....this will surely help the eating process!!


Then decorate to your liking!...nak tambah tomato ke, timun ke, salad ke.....kalau ada lettuce lagi best...malangnya...Akak tak ada lettuce....so just letak tomato & timun ajelah! Yang Reena punya....tak letak sebarang sayur....Then dress it with your favorite dressing...nak letak cili sos ke, mayonaise ke....thousand island ke....anything!!...Mine I sprinkle with more white & black pepper....tak payah cili sos ke apa sebab the beef dah di flavorkan ealier....with black pepper, garam masala....and spices!!


After that...roll it up......


Kalau nak gonggong jer segulong tu tak salah....kalau nak sopan sikit potong lah.....and the inside when cut.....yummy!! Give yourself  a bite!! Sedap kan!


Tapi...ada juga another dish wajib....sebab En Hubby Akak ni kampung boy tau.....he prefers....


Dan bekal untuk lunch pun sempoi aje....sorry dear...as you know...I am in the recovery state lagi kan...kan...I know you understand me just fine!!! Thank you Dear!!!




14 comments:

kak Intan said...

NAK BAGITAU KAT SINI MAKANAN YG wATIE SEDIAKAN SEMUANYA BUAT AKAK MELELEH AYAQ LIUQ..HE..HE...

HALAMANKU said...

Salam Kak Watie.. memang terasa keletihannya kalau lepas kenduri he he he.. aperpun menu yang menarik n sedap tu kak.. rajinnyer.. masuk list.. tapi aperpun nak bekpes sisni dulu lah he he he he..

Cendana Kasih said...

jenuh dah cari menatang wrap ni, tp tak jumpa...tortilla ada ler... ni yang takleh jadi kena..kena cari gak sampai dapat...

hazila said...

Wah kak, nanti boleh tiru akak buat tortila wrap tu.

ieda said...

huwaaaaaaaaaaaa
akk kejam bikin saya lapoor lepas lunch layie huhuhuh

Kamsiah said...

salam
kak..tu bkn ringkas dah tu kak...dah complete sgt sajian tu...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kak Watie, bila tengok petang hari ni terasa lapar lak..

Bak sini sepotong ... ^__^

Watierman said...

@Waalaikumsalam Kak Intan....ye ke....sian Kak Intan kena lap atas keyboard ...air liorq yang meleleh tu...hehehe!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Erma...dah kenyang ke bekfas kat sini....??? hehe...letih pun kena hadap juga..rumah tangga sendiri kan!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik CK @Noorma....cari jgn tak cari..Akak jumpa kat JUSCO...cuba gi tengok!!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Zila...tiru...tak ada salahnya....kita kongsi idea jer pun!!

Watierman said...

@Waalaikum salam Dik Ieda....apa kejamnya Dik....kan dah ambik lunch tadi...jangan ikut nafsu....buat ni esok ke lusa ke....Akak kongsi idea jer Dik ooi....meh la Akak kasi sepotong..sianlah pulak!!

Watierman said...

@Walaikumsalam Dik Kamsiah...ringkas ler tu sebab wraps tu dah ready made..Akak just buat fillings dia je!!! Kerja senang...nak senang lagi kalau boleh tu!!

Watierman said...

@waalaikumsalam Dik Yati(CH)...kalau lapar tak kira petang ke pagi ke malam ke....tu alasan jer dik ooi...nganga mulut ..Akak suapkan!