Adakah ini satu Tabungan???

Friday, April 20, 2012

Beef Cocktail, French Toast & Sunny Side-up (Telor Ayam Kampung)...Biru Mata Hitam Hubby Ku!!!

Assalamualaikum....Kembali bersiaran...setelah acara makan cucur badak....seharian kelmarin....dengan ragam internet connection bermasalah.....Rasa macam terkena tempias badak tu aje....terpaksalah memekak badakkan diri.....dah macam nak naik angin dah semalam bila keinginan nak hadap blog terbantut....sebab internet buat hal.....so ingatkan wayar tercabut ke apa....dah nak mengamuk macam badak sumbu dah ni....Akak dengan Hubby dok cabut semua wayar lepas tu pasang balik...kot-kot ada yang terlonggar ke silap kat mana-mana ke.....Tak dapat nak di kesan juga....akhirnya...Hubby call .....Streamyx call line...masalah pun dikenal pasti...bukan berpunca dari rumah Akak tapi dari Steamyx line area Utara...will be back to normal at 4 a.m.....Mak aii...pukul 4 pagi baru nak pulih......!

Tak yah nak coolkan badan minum air cap badak ke apa...tak payah berendam macam badak air pun....lepas tidur.....nyenyak....rehat cukup....bangun dah boleh sengih sebab lampu HIJAU kat modem tu dah nyala balik...semalam pun nyala juga...tapi warna lampunya MERAH!!!

Ha....tak naklah demam ke tempias ke dengan cerita si badak lagi dah.....

Meh layankan sarapan pagi ala western untuk Hubby & anak2 pagi ni....ya...biru mata hitam En Hubby Akak pagi ni you!!!




Hari ni....Akak tak berapa nak rajin...sebab dok tengah plan nak gi mana this week-end.....tu yang marah sangat semalam tu...sebab nak cari destinasi untuk week-end get away.....tak boleh!!!..Ada lah terfikir...nak gi Cameron Highland...tapi baru jer pergi....baru-baru ni....eh Akak tak cerita ke???Lupa kot....nanti-nanti lah Akak cerita...Ni pun nak pergi untuk satu malam jer....dalam hati tu teringin juga nak pergi Kelantan....bukannya apa...tak adalah plan nak shopping ke apa...just nak jalan-jalan dengan anak-anak jer pun....sambil  jalan....jamu selera...





Dan untuk lunch Akak buat menu biasa lah......Sambal tumis....kali ni....letak sotong pulak!!!Nak kasi nampak lain sikit...kita handycraft kan sotong tu...buat bunga sikit....gunting jadikan kelopak....bila  dah masak...macam bunga ...hahaha!!



Bunga sotong.....kat kedai ada tak??? 



And untuk lunch Hubby Akak cuma tambahkan dengan ikan goreng dan sayur kobis & carrot goreng dengan udang ...flavor with serbuk ikan bilis & lada sulah!!!


Kalau gi Kelantan best jugak kan?...teringin nak makan nasi kukus yang dekat tepi pagar Hospital kat KB tu....best gila!!!Ala yang dekat-dekat dengan area stadium tu....Pagi-pagi boleh layan nasi kerabu....ke nasi dagang ke....solok lada.....makan keropok lekor puas-puas.....WAH...dengar macam dah terjangkit selera BADAK dah ni!!!

Kalaulah....hasrat nak ke Kelantan di makbulkan....ada tak apa-apa cadangan untuk Akak dan keluarga perlu lawat ke...jamu selera ke...apa-apa...yang menariklah kalau dah berada di sana???? Kongsilah...pendapat, pandangan & cadangan ke....nak juga tahukan....selain ke Pasar Siti Khadijah!




10 comments:

Ilhamkreatif said...

Salam jumaat kak Watie....wah sarapan omputih kak ari ni...sat gi spiking london la....

HaSue said...

Wahh berderet2 juga menu barat nih kak..nak tumpang membirukan mata kat sini jugak laa..maklum kite tyg menu kmpungan je.hehe..

bestnya nak pergi kelantan..sy x pernah smpai lg..insyaAllah teringin gak nk gi jenjalan sana satu hari nanti

Bicara Kak Noor said...

salam Watie, akak suka bekfes tu senang dan sedap anak2 suka mak bapak pun suka jugak ..
awal nya dah siap semua sampai sotong berbunga2 lagi sedap lah nampak..kalau dekat nak minta semangkok..

indahhouse said...

Salam kak watie,
apa khabar? :D
Samala dgn saya kak. Intenet slow. asyik kna refresh jer. huk.
kuih badak tu saya dah jeling pagi tadi. ;)

SunNy side up french toast! hum, sedap bunyinya tu kak :D
kalau ke KB, nasi kukus mmg glemer kak. saya pernah makan yg kat area atas sikit, arah ke lapangan terbang tapi jauh skit dr bandar., lupa dah nama kwsn dia.
Take care kak... bila nak jalan2 tu?

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Iza...nak tergelak pulak Akak bila kata speaking omputih tu..sebab Ambo nak ghoyak Kelate macam Abon Raja Lawak dah ni!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Sue...nak biru ke hazel ke biji mata boleh pakai contact lense...hehe..Jom Ikot Ambo gi jale-jale kelate..Moh la!About 5 hrs drive jugak Sue...tapi kelantan memang best...sebab tu do teringat nak gi sana sokmo!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Kak Noor...memanglah siap kerja awal hari kan Jumaat anak balik sekolah awal....tiba2 tambah lagi kerja.....yang sotong dah habis...kalau nak laksa ada...semangkuk tingkat pun boleh bagi!

Watierman said...

@Waalaikumsalam Dik Nur....hehe...dah ..badak tu yang pagi semalam...yang membirukan mata pun dah selesai...sotong bunga pun dah selamat....sekarang dah masuk waktu hidung kembang makan belacan pulak dah!...Dik Nur...cadang tu nak berangkat sebelum subuh esok kot!Pergi Sabtu balik Ahad...nak ikut tak??

misshannajr said...

hampir pukul 2 pg tgk makanan yg sedap2 belaka ni buatkan saya lapar sgt...saya sahur makan nasi dgn telur goreng jer..tak larat nak masak hehe

ijan said...

Salam Kak,

Owh, saya ingat kan terengganu tadi. Kalau kelantan, saya cadangkan akak pergi ke:

1. Nasi ulam cikgu, di Kampung Kraftangan. Berdekatan dengan Pasar siti khadijah.
Satu lagi, cawangannya di Taman Orked.

2. Restoran new Horizon. Di wakaf che yeh. Kena try Butter Prawn dia, super delicious :D

3. Nasi Kak Wok. ni ala2 street food sikit, kedai kecik aje. Ada beberapa cawangan, termasuk satu di depan HUSM.

4. Pasar Siti Khadijah, saya suka makan kuih muih dia. Dan tentulah tempat nak shopping tudung kain baju kurung dsb. :D

5. Kalau sempat, akak boleh pergi wakaf che yeh, ala2 pasar malam macam tu.

7. Tok Bali, ada macam2 restoran jual seafood, macam udang or ikan celup tepung gitu :D

Ok kak. Hopefully membantu sikit sebanyak. Have fun there ! :)

mmuahh!