Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, August 4, 2009

I'm back......sorry yer.....terlebih sehari di KL!!!

*.*

Wah....Syukur Alhamdulillh...akak dah selamat balik ke Penang...tengah malam semalam...early morning le tu...masuk tido pun dah 1 lebih2......anyway...dah bangun masak nasi dan sambal tumis sotong macam biasa pun.....walaupun...breakfast cuma minum air....and biskut kering jer....terlupa beli roti semalam....sekali sekala kena biskut 4 segi bergula tu sedap jugak....(jgn buat selalu...kesian budak2 tu!)








Masih lagi dalam mood santai...walaupun rumah macam TITANIC....banyak yg nak dikemas dan dibersihkan....walaupun akak dah buat sikit2....just that I am taking my own sweet time....sebab tak ada yang nak audit kerja akak kan.....hahahaha!

Wah...kita citer sikit le....dulu....

Hari Jumaat tu....hubby akak balik dari kerja...after 6 kot...but reached home after 8...sebab was caught in the traffic jammed!!!Korang tak percaya????Betul...kat Penang....kalau hari Jumaat....petang...memang....jammed tahap.......tak tau nak kata lah!!!Infact....masa akak bertolak malam tu...dah 10:45....pun kat atas Jambatan Pulau Pinang......






Anyway...sementara menunggu hubby akak balik malam tu....akak sempat le buat sedikit buah tangan untuk dibawa ke KL....apam gula hanggus....ni kuih favourite adik ipar akak yang dekat Bukit Mahkota tu...entah apa yang dia minat sangat tak tahu le...dalam kekalutan tu ...akak kukus jer lah...



Bertolak malam tu around 10:45....singgah makan nasi kat rumah mummy akak...hahaha...makan tengah malam....setelah meredah traffic jammed atas Jambatan...perut jadi lapar....lepak2 lepas makan sampai 1:30am....baru bertolak ke KL......kita orang banyak tidor dalam kereta....kat Sungai Perak lah...kat Simpang Pulai lah....subuh kat Tapah.....teruskan perjalanan....sampai Sg. Buloh....mandi dan breakfast....kat A&W......restoran Jejantas...

Planning......lepak2....then bergerak ke Mid Valley...ada janji dengan adik ipar....kakak ipar....gather and shopping....seharian di Mid Valley.....


bersambung.......


*.*

7 comments:

kucingorengemok said...

saya sangat suka itu sambal sotong!

mohmad sakimi said...

wa kak sambal tumis sotong .. ermm favourate hubby jugak tuh .. ada kat umah tapi lupa nak bawak kuar peti .. huhuuuu

ermmm sedap nampak apam gula hangus tuh

kak ina kl said...

salam ..belum rezeki nak jumpa kan.kebetulan hari sabtu akak gi org kawin..hari ahad sepupu suami datang rumah..memang sibuk..

shopping apa kat mid..

sharamli said...

0it..besamb0ng plk...sah byk lagik nk cite kn...

Uncle Lee said...

Hello Watierman, terima kaseh you datang ke pondok saya.
For a moment seeing your callsign, I thought which Mat Salleh from which country popped in, ha ha.
You sure have an unusual callsign? You hubby not by any chance a Mat Salleh? Ha ha, just kidding.

I love your sotong dish. Wow! You a gourmet cook.
Ada lagi ke that sotong dish? Da lama ta'makan tu.

Regret my bahasa very jurassic, sebelum Merdeka, wayyyy back in 1950's, ha ha and thus I will not reply in my bahasa, nanti sala tulis get mistaken for marriage proposal, itu la lecheh, ha ha.

You keep well, keep a song in your heart, and selali lagi, terima kaseh for the visit.
Drop by for kopi and donuts anytime....boleh buka cherita, tarek kaki, ha ha. Best regards, Lee.

Watierman said...

KOG....I know you must like.....come over I cook for you....kite tukar dgn air kathirah...hihihi!

Mohmad Sakimi@ Ieda...akak masih kenal kamu Dik....jom makan sotong....& apam gula hangus...

Kak Ina...insyaallah satu hari nanti....KL Penang bukan jauh mana pun!!!

Sha...byk tapi penat lagi le....

Uncle Lee...nice of you tu singgah my blog....come over again for coffee and makan2 while we share our thoughts...my hubby a mat salleh....no...lah..mat melayu...but same kepala ...dont worry...I will make sure we'll get in touch often!!!Nice to have hop into your blog!!!hihihi!!

blogresipi said...

Die pigi jalan2 di keyel upenye... patotler senyap jer... heheh... time jam kat atas jambatan tuh memang tensem kan kak... rasa nak picit2 kete sebelah.hahahhaa