Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, August 25, 2009

Juadah Berbuka & Sahur...hari ketiga

*.*


Salam semua....Baru hari ketiga dah garu kepala....nak masak apa...kesimpulannya...macam biasa aje....masak macam hari2 biasa cuma kurangkan kuantiti yang dimasak....

Kalau ada yang dah jemu dengan menu2 ni...pejam mata tau....ni sekadar diari kehidupan akak dan keluarga....jangan ambil hati tau...akak tak ada niat nak sakit kan hati atau kecilkan hati siapa2....

Berbuka dengan kurma....dan air teh O.....masih lagi cuaca mendung yang suram dan sejuk.....hujan renyai-renyai.....Allah telah memudahkan bagi kita untuk tidak merasa bahang kepanasan dan dahaga....Amin!

























Murtabak daging sebagai sampingan.....




Untuk sahur.....masih lagi menu berbuka yang akak panaskan...ditambah dengan....telur masin goreng dan hirisan buah lai untuk membuka selera di pagi yang hening......









*.*

9 comments:

Wanita Itu said...

sedapnye masak lemak kobis tu hee.. :)

kucingorengemok said...

kat rumah akak siap ada 'drink station' ke? hehe... mcm pantry kat ofis... senang la jugak kan, nak minum air panas dah sedia

sharamli said...

kit0rang sah0 ngn biskut kering je kak..
s0b3..

Watierman said...

Salam Te...masak lemak kalau kena dengan sambal tumis...memang fav family ni...jom join sekali...


KOG..drink station tu memang convenient especially on football nights sebab akak tak payah bangun buatkan air untuk abang...tu memang khas untuk musim bola sepak...so masa puasa pun senang jugak...hihihi..

Sha...siannya...sama cam Along kat Bangi...tapi Along rajin sikit dia bangun goreng roti dalam kuali dan cicah dengan kicap...dia kata "sedap tau mama1"...akak kata" Siannya anak Mama!"

<< s| tED| >> said...

adehhh.. kenapakah aku melihat entry ini.. di saat2 ini???

Watierman said...

Salam tedi....nape tergugat iman....puasa...apa pun terduga...betul tak????

Anya said...

So many delicious shots,
it looks so yummie.....
I wish I couls tast it :))))

ijayuji said...

Salam kak watie!!! masih tak nmpk cbox akak lerr!!! yg pasti nak nangis dulu!! kita sukeeeeee sume sekali!!! sedapnyerrrrr!!!! bingka ubi kayu tuuuu nak kerak!!! pas tu kan adehhhh, nak sume sekali lah!!!

blogresipi said...

Ikan ape tu kak watie tinggi lampai tue??? tak pernah tgk pulak.