Adakah ini satu Tabungan???

Friday, August 21, 2009

Sorry....It was an EMERGENCY!!!

*.*

Salam....di pagi Jumaat dan selamat menyambut Ramadhan yang bakal tiba besok....kepada semua yer!

Pertama sekali akak mohon maaf kerana sepi tanpa perkhabaran....it was really an emergency!

Last Sunday night.....received a call dari biras akak...saying that "Mak masuk wad....!!"



Siang nya akak dah tahu mak mertua akak demam semasa mak masih di KL lagi....Dia baru jer lepas attended Majlis Konvokesyen adik ipar yang bongsu...habis buat Master....di UKM last Saturday.....lepas majlis dia terus demam....Sunday before balik dari Bukit Mahkota ke Alor Setar....husband akak dah suruh adik dia bawa mak ke klinik or hospital for medication....she was taken to Pusat Perubatan Al-Zahra....temperature was 38.XXX akak tak ingat...so the doktor drip....sebotol...and after 1 hour she was discharged sebab nak balik Alor Setar...and at the same time tak ada empty rooms.....


Setibanya di Alor Setar...around 7-8 o'clock.....mak started shivering.....then she was sent to Kedah Medical Center....her fever was 41.8 degrees at that time....but bapa mertua was informed...tak ada empty room to be warded.....dalam sibuk buat arrangement tu...tiba2 one of the staff kata ada 1 bilik kosong lagi kat 2nd floor.....lucky for her.....


Since then she was admitted.....and right after the called received...we simply packed and left for Alor Setar.....





Mak bukan saja demam, mengeletar, muntah2....everytime dia makan or minum....,terlalu letih...tidak bertenaga...tetapi we found out that she has heart complication....The doktor diagnosed that ada 2 blockage....2 saluran tersumbat...due to very high colesterol....& tahap damaged to the blockage is already 70-80%......we took turn....keeping her company....and ...since my children dah besar2....I keep her company at night....during the day time ...kalau ada yang pergi office...I & my husband were by her bedside....(My husband just took Emergency Leave)...since Monday.....until yesterday....this morning dia dah masuk office since today in Kedah....dia orang cuti....so kita orang balik semalam...yet Adik yang kat Bangi pun dah balik...ke Kedah...so ada lah orang lain pulak take turn to jaga mak....





Apa yang merisaukan kami semua ialah temperature mak yang naik turun tak menentu...begitu jugak dengan tekanan darah mak yang kadang2 terlalu rendah....!

Just received a phone call dari kakak ipar...mak dah dibenarkan balik hari ni!! Syukur alhamdulillah!

So...malam ni rasanya akak & family akak bertolak balik Alor Setar lagi sekali....so di kesempatan ini akak mohon maaf kerana pergi tanpa pesan...just that baru jer balas SMS dari Eja yang bertanya khabar....dan akak tahu Maz kat Bahrain pun risaukan akak...sorry yer Maz...& thanks yer for your concern.....

Selamat Berpuasa & Beramal.....dan doakanlah kesembuhan sepenuhnya buat bonda kami yer.....Dia telah menjadi bukan sekadar ibu mertua pada akak tapi my own mother since the day I married her son....tolong doakan yer!

Mungkin blog ini akan sepi seketika....sampai akak balik hari Ahad nanti....moga kita bersua lagi di cyber world ini...till then.....Assalamulaikum.....& Selamat Berpuasa.....





*.*

9 comments:

Wanita Itu said...

kak..

saya doakan mak kakak sembuh ye dan selamat segalanya..

kakak jaga diri jugak kay..

salam ramadhan kakak..
mohon maaf jika ada tulisan dan bisikan nakal yang mengusik hati..

:)

Anya said...

We zullen verborgen en te denken over haar!
  Wees voorzichtig en neem de tijd om te ontspannen,
  je hebt het nodig ......

kucingorengemok said...

selamat berpuasa... semoga semuanya sihat

<< s| tED| >> said...

salam kakwatie.. ingatkan x sihat ...?

alhamdulillah MIL dah kuo hospital...

selamat balik ke kg...hati2 di jalanraya..
selaamt berpuasa!!

sharamli said...

d0akan mak akak sembuh...

selamat berpuasa

blogresipi said...

Salam Kak Watie... kami doakan mak akak cepat sembuh dan boleh menyambut Ramadhan bersama-sama... selamat berpuasa buat akak sekeluarga.

Uncle Lee said...

Hello Watie, regret to read your mom in hospital.
I pray hope she is recovering now.
I'm sure she'll be fine soon.
Here's wishing you and all at home selamat menjalankan ibadah puasa dengan penuh tabah dan kesyukuran.

Wishing your mom a speedy recovery, best regards, Lee.

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kak WAtie, Fasha hanya mendoakan yang terbaik buat Mak Kak Watie. But you must take care of yourself too ya!! Salam Ramadhan buat Kakak sekeluarga!

ieda said...

semuga MIL kak watie s\cepat sembuh .. dan dapat berpuasa tahun nieh ..
insyaallah