Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, August 11, 2009

Gorpis.....Ikan Goreng Bersambal & Sotong Goreng Kunyit

*.*

Salam...pagi ni seperti kebiasaan....akak dah siap masak....sambil2 menjenguk Anak Dara Kecik Itu...yang semakin sihat...Syukur Alhamdulillah....dah tak demam dah....cuma ada selsema jer sikit dan kerongkong jer rasa tak sedap....may be pahit mulut kot...tapi dia tak pandai nak explain.

Pagi ni masak simple jer....Goreng Pisang....singkatan nya GORPIS....



Untuk bekal hubby pulak....



Ini merangkap lunch & probably dinner gak....sebab En Hubby ada jamuan makan malam & Sembahyang Hajat di office hari ni...







Memandangkan tuan dia orang ni tak sihat...Jello pun macam sedih jer....sepanjang hari semalam berkurung diri di dalam play tent dia jer...









*.*

7 comments:

kucingorengemok said...

orang indon panggil pisgor, kak... hehehe, minum di warkop!

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam Watie...
u r really a good cook...nak belajar masak ngan watie..boleh? hehe...tak terfikir pula shortform goreng pisang tu gorpis...

Watierman said...

Oh ya...Pisang goreng and minum di Warung Kopi...I got it! tq Kog for the info...

Salam Ita....boleh aje...but I pun main campak2...but we can share the experience...I'll be glad to help!

<< s| tED| >> said...

wahh! jello ada rumah lah.. tak rebut2 ngan tomei ke? ataupu tomei ada satu? ekekekekekeke

Watierman said...

Salam Tedi ...mestilah ada 2...tapi buat ganti2...basuh 1 guna 1 sebab Tomei just lepak kat kaki 5 tu aje...tak suka masuk dalam...sebab dia lebih besar dari Jello...but Jello memang suka lepak kat dalam tu...

blogresipi said...

kalo dapat gorpis tu bareng sekepeng due udeh cukup buk... heheheh

Watierman said...

Salam Ijan...bisa aje...harus ke sini lo...