Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, August 6, 2009

Bangi.....Berjaya Time Square......Klang

*.*

Ni dah nak masuk part 3 coti-coti KL akak ni....

Actually cuti kali ni banyak jalan2 dan makan2 jer...shopping pun tak banyak just window shopping jer!

Since kita orang bermalam kat Bukit Mahkota.....pagi2 tu breakfast ditaja oleh tuan rumah....actually juadah banyak...tak teringat lak nak ambil pictures.....ada nasi lemak dengan pilihan lauk pauk sambal kerang, sambal paru, ikan bilis & telor, ada kopok losong, ada roti canai kuah dhall...ada otak2 khas dari Johor......sedap2 pulak tu!!!Minuman pulak ada dua pilihan teh tarik. & nescafe...special ni nak penuhi cita rasa kakak2 & abang2 ipar & anak2 sedara yg dah besar2 so adik bongsu kita orang bertungkus lumus dengan hubby dia....tak tahu lah pulak berapa negeri dia jelajah nak dapatkan bungkusan2 hidangan pagi tu!...Anyway...maksu & Paksu....sedap le!!!Jgn risau MJ tu bukan salah korang.....

Selesai makan....macam pacat yang kenyang...semua nak chaow...mula2 akak (my biras) yang kat Klang balik dgn 2 org anak dara dia....then akak ipar yg kat Rawang...pulak minta diri...diikuti dengan Along (my son lah tu)....nak bawa balik motor dia ke Bangi....





Lepas tu kita orang pun berkemas-kemas....nak gi ambik Along dan keluar jalan2.....
Tuan rumah pun nak keluar gak...bawa Tsaqif gi kelinik.....nak gi cucuk....sian dia ....





Kita orang sama-sama keluar rumah...drop at Bangi ambik Along dan hantar barang2 dia...then ke KL....ada lak suara2 halus mengajak abah dia gi Berjaya Times Square.....si Abah lak mood coti2 M'sia....layan aje.....

Ronda2 kat BTS....sekejap jer Akak & hubby decided nak kasi budak2 tu lunch then tinggalkan dia orang kat Cosmo World Theme Park....hoye...hoye...so we get to spend our precious moments together....nape???Ingat kami tak lomantik ker?...Itulah rahsia perkahwinan yang telah mencecah 20 tahun...ni baru reveal sikit jer!!!

Decided to have lunch kat Secret Receipe......




















Then off to Cosmo World.....









Ini jer yang sempat snap....sebab camera akak yang bawa...dia orang main puas2 dari pukul 2 ptg sampai pukul 6:30ptg....dibawah pengawasan Along!!!

Keluar jer....kita orang nak ke Klang ada lunch date dengan Abang Sulong...so Along balik Bangi naik monorail...pendek kata on his own.....sebab besoknya...dia dah start kuliah.....sebelum tu sempat lagi Princess tu kenakan Along....









Nak buat macam mana...terlalu dimanjakan sangat...Along ikut jer apa dia nak!!

On the way nak ke Klang...navigator lak buat hal......tah ape2 arahan yang dia bagi....naik menggong jap....last2 kena guna my own skill & sense of direction....tiba Klang around 8:30pm...hubby pun dah tak larat nak drive....semua naik kereta Pak Long aje....nasib baik muat2 jer dalam Wish Pak Long....

Ni....HIGHLY RECOMMENDED....Akak dah 2 kali dibawa ke sini....betul2 satisfy selera my hubby...yg cerewet bila makan kat luar.....buat KOG....& rakan2 bloggers diluar sana.....try ke sini...or could be spot ni memang FAV...korang dah selama ini....memang best lah!!!Tuan Restoren tu tak ade pertalian langsung yer....FREE Promotion....from Watiermanlife.blogspot.com






































Ini adalah pandangan dari tepi WARONG WARISAN ASLI....di Klang!



Since Isnin ialah hari berkerja....kat rumah Abang lah kita orang bermalam sebab...anak abang yang sulong...yang belajar kat UPSI coti....sampai 9 August....gara2 H1N1.....so...akan bertolak dari rumah Abang ...............

bersambung.....


*.*




3 comments:

sharamli said...

dah b0ngsu..bgus gk al0ng manjakan dy..hik3

<< s| tED| >> said...

ekekekeke.. ALong .. sila belanja kakak juga!! ekekekeke..

warisan asli masakan kampung ek akak? macam best je nampak lauk2nye.. :)

Watierman said...

Sha...ko sokong ade makna kan!!!Akak paham....

Dik Ted....the best eating out spot so far...memang Melayu asli lah...abg kasi 5 Bintang!!!! Kena dgn selera dia....