Adakah ini satu Tabungan???

Sunday, August 16, 2009

Bingka Ubi Kayu....Tea on Sunday!

*.*

Salam ....just had some bingka ubi kayu....for tea!


Resepi agak2 from my untie.....rasanya sedikit lembik....terlebih air maybe...sebab kalau sagat mesti lagi sedap sebab texture dia agak halus since I blend ubi tu...next time buat tak nak blend lagi dah...sagat better!

But then just layan the pictures okay!!!














Anyway....rasanya tetap sedap.....this is one of my favourite kuih....especially the taste of brown sugar.....NYumm...Nyummm!!


Hope to enjoy the rest of the day......continue reading another novel...I have finished one yesterday!




*.*

7 comments:

MamaFaMi said...

Salaam Watie,
Bab bab kena sagat menyagat ni yang buat mama tak berapa rajin nak buat. Tapi kalau suruh makan, memang forever rajin je! Hahaha...

sharamli said...

bt0l2..kerak memang sdp...sbb kal0 yg bahagian tgh tu cm cpt kenyang..xska sgt..kui3

<< s| tED| >> said...

ekekekekke.. suka kerak juga!!!

Wanita Itu said...

alahai..

dah lama tak makan bingka ni kakak ^_^

DaliaLiyana said...

sah...blog kak watie ni mmg wat dalia LAPO je.....dah la dalia ni malm2 cenggini baru ade time nak round blog..huhuu....

Jieda said...

kalau saya makan kuih tu pun kak,memang bahagian kerak tu yang saya amik dulu

Uncle Lee said...

Hi Watie, I love this kueh bingka.
My isteri will make for me quite often.
Yours look very delicious, boleh dapat the nice scent disini, ha ha.
Best regards, Lee.