Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, August 6, 2009

Episode Akhir....Bercuti di KL....

*.*

Well....mari kita lihat episode terakhir cuti2 M'sia untuk hari Isnin....of coz...breakfast ditaja oleh Tuan rumah....pagi2 lagi Abang dah siap nak hantar akak ipar ke sekolah...sebab kereta akak ipar diguna oleh anak bongsu dia yang belajar kat UITM Shah Alam...ni sebaya Along...tua beberapa hari jer dari Along (kereta dia hantar bengkel)...dia guna kereta ibu...

Abang pulak nak ke Cameron Highlands....ada meeting dengan all the senior cikgu2 sekitar Selangor...will stay there until Khamis...

Abang belikan nasi lemak yang sedap kat warong terapung.....area Seri Andalas...(KOG akak pernah mention in your blog)....dia punya lontong pun sedap!!!...But akak makan spagetti pagi tu yer...ni specially made for me by Kakak Ipar....Thanks sis!Actually akak request lasagna...tapi dia overlooked pulak stock dia habis...huhuhu!Sedap tau lasagna dia...pedas bangat!!Nanti yer...next visit you buat kan....if you are reading this n3!

From there gerak keluar gi ambik ubat mak...dia call abang suruh ambik ubat dia...then follow abang halfway....next stop...SOGO!...Park kereta kat Sogo...then bawa budak2 tu berjalan2...ON FOOT...sekitar KL...antaranya Masjid India dan Pasar Seni!!Kalau tak bawa nanti dia orang tak ada bahan nak tulis karangan....ni package...lawatan sambil belajar tau...sebab dah ponteng hari Isnin....sebahagian dari pengalaman akan jadi general knowledge.....





























Di Sogo memang tengah sale....akak tak ada beli apa pun hubby jer beli sikit....tapi teringat sangat pada Kak Intan...masa dok belek2 set Vantage....akak belek aje...suka tengok...tapi tak minat nak memilikinya....Our Lunch pun kat Sogo....makan kat Mc Donald jer..terlupa nak snap pic...

Then last stop...IKEA...my shopping heaven...a must go ...place...walaupun akak tak beli apa2...yet still untuk puaskan hati a MUST Stop.!..hubby pun suka...adele sikit tu dalam trolley akak.....rembat...sikit jer!!!Tak perasan pun!!!



Lepas beli karipap half a dozen...and stop beli crispy Popiah ni.....bye2 KL...till then...leaving around 7:30.....arrived kat rumah...around 12:30am.




*.*



3 comments:

<< s| tED| >> said...

lama gaban tak pergi CM kakwatie. last masa zaman kanak2 dulu.. ekekeke..
seronok dapat jalan2 sefamily..
kita ni kalau nak ajak mak jalan2 g mydin tu pun dia malas nak jalan. sebab lutut sakit :))
sbb tu selalu bawa adik ngan anak buah jek :P

Watierman said...

Budak2 tu dah terlalu manja...selalu abah dia orang park dekat destinasi jer...this time kasi exercise sikit...sebab tu Sure Heboh ke...ape2 yg ramai orang dia orang tak nak gi...even pasar malam pun jarang dia orang nak gi....nak selesa aje!!!

CiterMenariK' said...

WAAA... ENJOY NYER... AKAK DISANER..