Adakah ini satu Tabungan???

Saturday, August 8, 2009

Lauk Cik Abang Sayang & Udang Goreng Bersambal

*.*

Salam semua....seharian bersantai....dengan keluarga...sebab cuaca mendung & hujan disana sini...lagi pulak hari ni kan hari Cik Abang sayang...makanya....lepas ke Fish Mart tadi....balik bersilat lebih kurang...maka terhasillah....

terus makan tengahari tau....breakfast minum air jer...sebab budak2 bangun lewat...dan kami keluar berdua aje!

Lauk Cik Abang Sayang tu....




Nak tau kenapa dipanggil Lauk Cik Abang Sayang...sebab akak tak pandai kopek ketam...so kena Cik Abang yang kopekkan....




Berselera betul anak2 makan hari ni....satu sebab lapar lah...dah tak makan pagi kan! Yang kedua sebab suka sangat meratah ketam...yang gedabak tu!...Dia orang memang pandai makan ketam...dah well trainned dengan Abah dia orang!!! Biar Akak sorang jer dimanjakan....korang jangan nak geli tekak pulak!!!


Hari ni gi tambah stock udang dan lauk pauk kat Fish Mart lagi....so sebab udang senang akak nak makan....goreng garing2...dengan kulit pun boleh makan kan....

Akak buat udang goreng bersambal...








Memandangkan hari ni ada PC Fair kat PISA....akak bercadang nak gi kejap...berdua jer ye...sebab hari hujan....bebudak tinggal yer...tempat crowded cam tu tak sesuai.....so at the moment tengah hujan lagi....dan dia orang tengah main lukis2 apa tah...so senang sikit nak tinggal...tambahan pulak perut masih kenyang.....hihihi!


Okay...akak jalan dulu yer!!! Jemputlah jamu mata & selera .....buffet yer kalau nak tapau...bawa bekas sendiri!!!





*.*

7 comments:

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam ..
Hi Watie..salam perkenalan dr sy.
tq 4 dropping by &leaving ur comments at my blog. wahhh..sedapnyaa masak lemak ketam & nenas ni..teringin pula nak makan...mana nak cari ni, sy tak pandai masak hehehe

sharamli said...

ni da bwk bekas dah ni..awat dah licin?
0rg laen bwk bekas mai tapau lagik awal la kak..

hu3

Siti Nurul Jannah Fital said...

asal masuk jee blog kak watie ni meleleh air liur ku dibuatnye...
uwahhh udah lee saya tgh berdiet ni....
Huhhhh...sodap!

Watierman said...

Salam Ita...nice of you to follow & link to my blog...do come back ok...Datang Penang I'll masakkan untuk Ita nak?


Sha...ada lagi tu....ambik cepat2 hari ni tak ramai dtg sebab dia org gi hoye..hoye...kan hari ni hari Sabtu...Sha..tak keluar ke??

Anna...Tak yah diet lah hari ni...esok diet...ok...bukan2 tiap2 hari akak masak yg sedap2...

Noorhodza said...

Alahai... sedap nye ketam tuuu....

blogresipi said...

Ketam tuh syoknye kak... ade orang kopekkan pulak! adu...tu lagi syok.. hehehe

Watierman said...

Salam Noor....memang sedap...memang manja habislah....nasi pun habis gak..hihihi!

Salam Ijan....memang katam tu syok sebab akak lagi syok makan sambil dibelai manja....bukan selalu...anak2 pun pandai kopek sendiri...mama dia aje makan macam permaisuri....bertambah lomantik....