Adakah ini satu Tabungan???

Saturday, October 31, 2009

Nasi Lemak Kuning......Brunch Perhaps!

*.*

Assalamualaikum &....Selamat Tengahari.....pagi sibuk....maklumlah Sabtu...ini pun tengah nak siap2 nak keluar outing.....picture download pulak buat hal....


Akak ringkaskan jer lah.....santapan keluarga hari ni...Nasi Lemak Kuning.....dah selalu nampak yang hijau....kita tukar color mode tu sikit ....boleh kan?


Layan jer lah....Akak nak keluar pulak lepas ni....Family Day....le Sabtu & Ahad....hihihi....kalau tak ke mana-mana Akak jenguk le...kalau tak tu....I will be somewhere....














Kalau ada yang belum makan tu....jemputlah.....!







*.*

12 comments:

cHeRyNa PiReS said...

letak kunyit ke kak? sekali imbas macam pulut kuning je:)

sI tEDI said...

ekekekke.. kakwatie.. stimix ni baru ok.. pastu td.. minta tlg kawan dr rumah dia tgkkan resepi kek hawflakes tu..
pastu dia cakap..
eh.. kakak tu buat nasik lemak kuning... ekekekekeke..


tak terbayangpun nasi lemak kuning tu macam mana.. rupanya nasi warna kuning.. ekekeke

dah wat kek kukus hawflakes tu..

nanti i update yuu... ekekekek

LOVE said...

Nakkk...nak nasi lemakkkk! kita makan lunch simple2 jer hari nih...dah boring makan nasi! :p
Tapi nak nasi lemak akak nih! hehe :)

Okey kak, take care while outing ya! See ya soon! :)

e-na said...

bila tukar kaler ni nmpk lebih menyelerakan kn kak, slalu gak wat utk tarik minat anak2...errrmmm gudnews akak bw kt lovelykitchen tu, tips utk roticanai...nak tu nnt bgtau eekk...senang nak wat len kali lak...tq kak

AiE bAhRi said...

wow..terliur tgk..ta pernah rasa lagi nasi lemak kuning..kalau hijau pernah la..

Nak sikit kak..hehehe

sharamli said...

kal0 balik umah..leh la mkn nasi lemak kuning..kt sini sum0 putih kak..bl cite kt kawan2..dy0rang ckp..dy0rng xpenan mkn yg kuning

ain said...

dah nmpak mcm pulut kuning pulak!! at least something different kan..?? mesti suspen je org yg nak mkn klu tak tahu!

niesz said...

nasi kuning?teringat lak nasi ayam..sedap nyer kak..akak ni mmg pandai masak kan..semue nyer yummy!

blogresipi said...

Bestnya..kami pun dah lama tak melemak... sedap lak nampak set nasi lemak ngan kopi o akak tue... :)

al said...

salam..


kak, ni baru kali pertama tahu ada nasi lemak warna kuning..pulut tahulah..

pasti, bila singgah sini, perut terasa lapar je..melihat juadah2 kak yang beshh tu..

cadangan: buka lah Restoren..ari2 anaklaut gi makan ..

p/s: tq singgah anaklaut bagi komen..:

Watierman said...

Sha - yer letak kunyit jer tu...terlebih la pulak....!


Tedi...Nape tak biasa tengok ker!Cousin Hubby akak dah lama buat jualan nasi lemak kuning...lebih 20 tahun dah le...

Nak tengok kek..cepatla upload~


Love...mai le....ada lebih ...untuk Love okay jer! You too dear..take care ya!


E-na...ok jer...nasi lemak kuning ni dah lama cousin Hubby akak buat jualan...ooo pasal roti canai tu nanti yer..will get it for you!


Aie...lama aie tak jenguk akak...nak?...datang sini...akak hidangkan...


Sharamli - kan ada org dah selalu buat tul kan Sha...cousin hubby akak siap buat jual dah lebih 20 tahun dah....


Ain..akak terletak lebih kunyit tu...kalau tak..light jer colour dia...dia org tak perasan pun...telan je ape yg akak masak..hihihi


Niesz - actually warnanya ala2 nasi ayamlah...akak yg terlebih kunyit...


Ijan - Ajak Faiz bawa cucu akak tu datang kita makan sama2...siap kopi O cap TV lagi hahaha!


Dik AL - ada lama dah nasi lemak kuning ni...tapi tak popular...sebab dah sinonim lak dgn nasi ayam...
Buka Restoran.>???Too high a commitment....nanti Akak tak sempat nak blogwalk hahaha!Terima kasih sudi jenguk suasana dapur akak!(jaudah di hari persandinganmu!!)idea canggih tak?

K Ham said...

akak xleh tahan napsu makan bila masuk umah watie ni tau....sotong masak kicap...tap tap tap..air liur jatuh atas riba...