Adakah ini satu Tabungan???

Friday, October 23, 2009

Sarapan....Jangan membazir!!!

*.*


Assalamualaikum.......

Hari ni dah tak makan tepung pagi-pagi....demi mengelakkan pembaziran...lebihan nasi yang tak dijamah semalam...sebab semua asyik hadap pasta....termasuk Hubby Akak yer....so...pagi2 kita goreng nasi.....maka jadilah....Nasi Goreng....berudang & telur...sayur tak letak.....kalut ooo pagi2...tak sempat nak campak....(alasan...jer tu...terima jer lah seadanya....)


Sebelum korang buat muka macam2 untuk alasan Akak tu...layan jerlah gambar nasi goreng elak pembaziran tu....















Dan buat bekalan makan tengahari.....macam biasa...nasi putih, ikan goreng & sambal sotong.....(Hubby dah makin berselera makan...lepas demam minggu lepas.....)









*.*

15 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Pagi Kak Watie,

Tengok jer buat saya kenyang kak.

Dah lama tak buat nasi goreng telur pecah tu..esok cuti, boley buat..

Watierman said...

Salam Pagi Azrina....kan benda nye tak nak membazir...campak2 godek2...siap untuk dimamam...selamat bekerja & berhujung minggu...tq for support!

ain said...

selaat pg kak tie!!! sedap ns goreng kak tie tu!!!

cHeRyNa PiReS said...

waaa...sedapnye. sangatlah suka sotong tuh. tp sha punye letak petai. hehehe...

* selamat hari jumaat kak!

LOVE said...

KakWatie, pagi2 Love dtg umah akak nak brekpas!!! Rajin tul la akak nih buat brekpas yer! Love usually tak mkn brekpas when hubby not around. If he's around, kita keluar jer! hihihi ;) Otherwise he'll do some English style brekpas for us.
Akak everyday bekalkan tuk Mr Hubby ker? Very gud la akak! Salute!!! ;)

Alimaz-Kembara Terasing said...

eeerrrkkkkk....pagi tadi sarapan nasik kandaq pokok petai....la ni zzzzzzzzz

Watierman said...

Ain - nengok jer dah rasa sedap...ini sudah bagus!!!


Sha...Akak yg ada bau--tak makan...say no to petai..hahaha


Love..jemputlah..bekfas is essential tau...Mil akak yg ajar...akak..semua anak2 dia sit for bekfas b4 go to skool...so do mine...hahaha...Yap...bekal for hubby..a must...on his request of cozzzz...& I likeeeeee...


Alimaz...sarapan heavy tuuu no wonder your eye lids tak leh nak angkat..banyak berat....dah zzzz ke?

Precious said...

Salam .. boleh kasi tips camner supaya rajin masak tak?

miss jane said...

BONDA...

TERliur lah tgk nasik neh...huhu
teringin rs msakn bonda lah...huhu

bonda hati2 yer balik kedah

drive safely...

;))luv u big hugz utk bonda;))

Watierman said...

Salam Queen..TIPS NAK RAJIN>>>..tak masak....nak makan apa..anak2 tu tak sayang ke??Hubby yg tak suka makan kat luar tu nak orang lain suapkan....Demi menjaga wajah2 kesayangan HAMBe...I rela Youuuu!!


Anakanda Jane....terima kasih yer Sayang..Bonda balik menjenguk PIL ...
Jaga diri!!!

sharamli said...

mesti la hubby akak selera...wife dy kn pandai masak,,,,
kan3

HaSue said...

aduii...lapo nasik lak nengok nasik goreng akak siap ngan gamba close up lagik..wahhh2..sedappp2...

sI tEDI said...

kat umah saya.. mesti ada nasi lebih sbb paginya abang nak bg makan itik dia yg 3 kerat tu. ekekkekekeke

kadang2 kalau petang..nasik yg bukan lebih pun dia bg juga.

kata dia itik x boleh makan nasi basi.. wah!! standard sungguh nasi itik dia.

hehehehehe

blogresipi said...

Salam Tok Mama... mekacih bagi tunjuk ajar ye kak.. kurang sikit risau kami. lepas nie kena kurang2 kan dos kamben la nampaknye.heheh... kena makan sambal sotong yg macam akak buat tuh... mengancam! :)

chekgu BaniHassim said...

nasik goreng mmg all-time feveret kt umah sy...
tak pnh buat nasik goreng tak abis...
uish..lapar pulak ckp pasal nasik goreng mlm2 nih...
adeehh..