Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, October 27, 2009

Makanlah Apa Yang Ada....!

*.*

Assalamualaikum...

Terasa macam nak buat roti..tapi kek kukus petang semalam kan ada lagi....fikir2...la...makan jer lah dulu apa yang ada tu....jangan terlalu boros....dan membazir...kan kita tengah krisis ekonomi....jadi untuk menjamin kestabilan ekonomi....especially dalam rumah tangga lah kan...kita WAJIB berjimat cermat...mana yang boleh cut cost tu...kita cubalah!


































*.*

14 comments:

LOVE said...

Wow KakWatie, Love is here for brekpas! ;) Nak nasi goreng...!
Suka tgk bekal hubby! ;)

Watierman said...

Jemputla Love...anak2 tgh exam..kalau biar makan kek jer tak kenyang pulak...so biar alas dengan nasi goreng..so kek bawa bekal untuk breaktime....

Hubby pun suka letak lauk pauk banyak2..nasi sikit jer!!!Kuceng kot..suka makan lauk kan???

sharamli said...

alahai..pagi2 da tgk akak masak utk lunch....
lapar da ni...bekfes p0n x....s0b3

Watierman said...

Sha...akak masak awal pagi...untuk lunch...sebab hubby akak bawa bekal tiap2 hari...meh la akak pun belum makan lagi ni...

sI tEDI said...

laporlah kak,

hari ini g opis.. lepas tu g klinik dapat mc..

balik umah semua org takdak..
so makan roti je lorr..

ekekekeke

bersyukur seadanya... :)

ain said...

betullah kak tie...kurangkan pembaziran makanan!! mcm sy ni, nak gak masak tu ni utk layan tekak, tp terfikir pulak, sapa lah yg nk tolong habiskan. so terbantut hasrat!
apa2pun sedap tengok sotong kak tie!! mcm dh terliur tekak ni!

Watierman said...

Tedi..MC Nape? demam ke sakit perut ke...jaga kesihatan....mai sini akak masakkan untuk meraikan kejayaan Adik Akak...nak tak?


Ye la Ain..baik akak habiskan dulu...nanti dah dekat2 nak habis baru buat yang lain pulak...kalau tak kenyang kak TONG...Sian Hubby akak kerja susah payah...beli kak Tong...hihihi...kalau dekat2 kita kongsi jer Ain kan!!!

blogresipi said...

Ye Kak..kite wajib berjimat. Oleh itu, pagi ini kami tiga beranak nak mai bekpes kek kukus hawflakes kat umah akak.kihkihkih...

LOVE said...

Hehe, kucing makan lauk lebih yer kak?? taktau plak!
Hubby akak mesti sayang sgt akak coz sll buatkan bekal kan. Much2 better than shop food!
Aiks, Ijan pun dah dtg tuk brekpas erk??? Jom kita sama2 gi Ijan! hihi :)

Watierman said...

IJAN....Dah datang bertiga tu...jemput masuk dan kita makan sama sama sambil borak2....Eh LOVE pun ada jugak....Rishi ngan Ashika bawak sekali tak...kita berpesta breakfast ramai2...!!!

HaSue said...

ala kak..sue nak ikut skali buleh?hehe...nih dtg awal2 nak bekpes umah akak..heee

Watierman said...

Jemput la masuk duduk dulu Sue...akak belum siapkan hidangan untuk hari ni...kejap yer...sementara tu Sue main2 dengan Jello & Tomei dulu yer!

cHeRyNa PiReS said...

sotong masak kunyit lagi..yummyyy!!!

dalam pada jimat tuh, geram jugak sha tgk menu2 akak nieh:)

Watierman said...

Geram...jgn engkau geram..geram..geram...huhuhu...