Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, October 13, 2009

Hidangan Tengahari.....Ayam, Sotong & Telur

*.*

Salam...ingat konyang ke makan muffin tu...takat pagi boleh la...so bekal lunch untuk Cik Hubby Akak tetap kena buat jugak.... tapi...separa lengkaplah...sebab yang sempat siapkan pagi tadi...ni aje....


















Untuk si kecil yang tak suka pedas.....










Jemput Makan!




*.*

9 comments:

sI tEDI said...

jemput makan kak... balik td mak dah siap masak daging goreng rempah, sambal tumis dgn kuah labu masak air.

pekena lak dgn kacang botol.. ekekke

ALhamdulillah. emak dah masak, kita tukang makan je. Bersyukur.

kucingorengemok said...

kita ingin nak berenti keje jadi surirumah macam akak, masakkan bekal for suami... tapi deris tak kasi sebab dia kata nanti dia makan lagi banyak, lagi gemok! haha... ada ke?!

Watierman said...

salam tedi...bestnya ada mak buatkan semua tu...mummy akak memang tak suka masuk dapur..lebih kepada bercucuk tanam...sebab dulu masa dia still kerja ada arwah nenek masakkan...!


Salam KOG...dah ada kerjaya...dan disebabkan Deris takut bertambah KG...tak yah lah...Akak dari masa kerja dulu pun dah gini gak perangai akak..meroti bawa gi opis...buat bekfas untuk kawan...bawa gi opis...even dah berhenti kerja.....hubby tak gemuk2 gak..akak yang makin bertambah bulat...especially kat muka..dah macam bulan mengambang!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

tengah har tadi pekena nasik campoq ja kat warung arau ehhehehehe

ieda said...

ermm banyak nyer lauk kak ... ieda kalau duk umah kan .. agaknya banyak camnie masak ..

leka masak kan .. tapi biler tiba nak makan ... x der selera lak .. mcm2 hal nafsuu nieh

Manusia said...

x pandai masak..
sedey huhu

Watierman said...

Salam Alimaz...kalau akak dgn abg nak makan kat kedai ...macam nak gaduh..tak tahu nak makan apa & kat mana.....last2..baik akak masak..ikut suka hati akak jer!

Salam Ieda...kadang2 ada...kadang2 tak ade apa yang nak di masakkan...semuanya rezeki darinya...Agaknyalah..kalau Ieda pun...mesti nak masak macam2...betultu!


Salam Anakanda Azuan (Manusia)...tak payah sedih2...nanti cari isteri yang pandai masak...kalau tak pun...selalu pegang senduk & periuk...pandailah...!

blogresipi said...

Sotong tue yg tak tahan tue kak Watie!!!

Watierman said...

Salam Ijan..tu fav. En. Hubby...akak & Reena tak makan sotong tu...ha...si Mikael dah pandai ber riba yer sekarang!!!