Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, October 20, 2009

Murtabak Mee Segera wif Daging Berkentang

*.*


Salam Lebaran di akhir Syawal......dan Syukur Alhamdulillah hari ni Akak sedang merayakan Hari Raya 6....walaupun dipenghujungnya...namun dirahmati Allah untuk berjaya juga melaksanakan ibadah sunat ini...di dalam Syawal....!


Sebagai juadah sambutan hari Raya Enam ini..Akak sempat menyediakan sarapan murtabak mee segera berintikan daging campur ubi kentang....Anak-anak Akak memang suka juadah ni....dan Hubby akak pun suka.....


Semalam...akak kurang rajin nak update blog sebab....badan rasa tak berapa aktif....dan tak ada masak apa pun .....infact berbuka puasa semalam..ordered Dominoes Pizza....guna Delivery Service jer!!...Hubby pulak masih kurang selera makan....sejak baik demam...actually tekak dia masih rasa pahit...semua yang di makan tak menyelerakan.....


So mean while...layan jer lah dulu pictures of murtabak .....our breakfast pagi ni and some pictures of the pizza yang we ordered last night.....














Untuk bekal lunch hubby Akak cuma goreng ikan pari dan buat sambal tumis telur....pecah!!








And ini pulak...gambar dinner & juadah berbuka puasa Akak semalam.....





















Okaylah......rasa macam nak buat nasi impit & kuah lodeh....Akak nak raya sorang2 ...ni...dia orang kan dah ke sekolah dan pejabat.....Ada yang nak join...datang lah!!!


Selamat Hari Raya.....hari ni last Syawal...!



*.*

7 comments:

sunkist said...

salam kak watie.. tak dak murtabak gunung berapi ke hari ni?? hihihi ampooonn kak watie :D

mimie loma said...

as-salam watie......adusss meleleh air liuq tgk murtabak magi tu....

sian awk raya sorang2 ek........meh kite ucapkan selamat hari raya kat watie yeeeee.......kalau masak lodeh dgn nasi impit jgn sampai tercekik pulak.......mntng2 lah mkn sensorang.......syiok sgt nti.....hahaha

cHeRyNa PiReS said...

sha suka sangat murtabak maggie...kadang2 tuh tukar2 perencah and jenama (pernah gak try mee sedap) tp cam tak sama result dengan maggie kari:)

indahhouse said...

Salam kak Watie,

Murtabak megi..tak penah rasa nih.

Rajinnya kak watie wat bekal tuk hubby n anak2.
Teringat hubby saya yang slalu lapar time petang2 kat ofis. Agaknya resipi apa yg sesuai,kak, yang tahan dr pagi ke petang? :)

ain said...

ada sorang kwn sy pandai buat murabak meggi!! sedaapp!! now ni dh dok jauh, so x de ler org nk buatkn sy murtabak meggi lg.

blogresipi said...

Kak Watie..selamat ali laye... kite nak join buleh?? nak pizza ekstravaganza tue.hehehe

Watierman said...

Salam Ida...nak juga nama gunung berapi tu....takut berasap lak blog akak ni...!!!hihihi

As Salam Mimie...jom la makan sama2...la..takut lak nak makan lodeh sorang2...tunggu budak2 balik sekolah dekat pukui 3 baru makan....

Sedap kan Sha...tapi tak boleh buat selalu...kalau ikut budak2 tu memang suka....akak lak jemu..hahaha

Salam Nur...dah biasa berbekal...kalau untuk hubby Nur..macam2 boleh buat...antaranya roti...apam...murtabak ni pun boleh...kuih2 tradisi...cam karipap...yg mat salleh...cam muffin,cake...banyak...kena rajin buat jer...Akak pun taklah rajin segala...mana ada..kasi jer bekalan...

Salam Ain....tak susah nak buat kalau dah siapkan inti..macam inti karipap tu...ni pun nak cepat pagi tadi...kentang tu pakai sagat jer...hahaha


Salam Ijan....Pizza Extravaganza tu kena tekan 1-300-888-333...30minutes lagi dia hantar..kat Finland...hihihi tunggu!