Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, October 29, 2009

Sarapan...Menu Ulangan...Kegemaran Anak-anak

*.*


Assalamualaikum dan Selamat Pagi ......

Dah...jangan ingat ada menu-menu special pulak...ini semua ulangan yer...tontonan UMUM...PG13(oopsss...ni rating kat States)....kalau kat Malaysia rating U (UMUM). Menu pilihan anak-anak....but...since last night....everybody skipped dinner....so pagi ni ada extra juadah....nasi goreng tomyam....!

Nak tahu kenapa???? Takut ada yang lapar kat sekolah atau pejabat...sebab semalam tak makan nasi.Lagi pun kenapa nak bazirkan pulak....kita transformasikan nasi sejuk tu kepada nasi goreng kan lebih sedap!

Jom layan apa yang tersaji hari ni.....................



































Selesai tugasan pagi ni.....tapi kain baju masih belum diuruskan lagi.....walaupun semua baju kerja Hubby untuk 2 minggu dah selamat bergosok semalam....hari ni boleh lepak sikit...sambil baca novel....lalalalalallallalla!





*.*

15 comments:

LOVE said...

Yeaaaahhh...Love dah dtg for bfast kat umah akak!!! :) Sedap2 menu di atas! Bekalan Hubby uish! ;)
Selamat bersarapan buat akak sefamiy!

CikMin said...

salam morning kak..nampak ada 2bekal tu..buleh kot nak minta extra sebekas...kita belum tau ni nak makan apa kak..bergendang dah ni...

Solehah said...

wah..dasyat2..terer la kak..

Watierman said...

Hi Love....Dah makan ker?....Tak kan datang tengok2 jer..tak nak join sekali ker hari ni?? Datang kelam kabut ni mesti tengah prepare something atas dapur yer tak? Tq LOVE...for your support!


Mimi...kenapa biar bergendang..siap berkeroncong karang...mai sini akak panaskan nasi goreng ada sikit lagi tu ha...
Bun pun ada lagi tu..cukup...kalau takat nak jamu MIMI...mai la..


Adik Solehah...Akak yang dah berusia ni...baru nak belajar masak2...ramai lagi kat luar sana...sebaya kamu..yang dah MASTER dalam bidang ni....ini pun belajar dari dia orang lah!...Nak join tak....wat ape?..makanlah....

ain said...

kita pun nak join derang bfast kat umah akak!!!

Watierman said...

Sial-sila lah Ain...akak tahu Ain ni pun morning person gak kan...I know Ain selalu speed more than 150KM/h nak sampai Penang cepat2 kan...3 jam jer Ain.....

nurindah said...

Salam kak watie,
Saya dok telan air liur nih. lapar lak nengok roti..

Softtouch [Hanim] said...

cute nya tgk roti tu...untung anak2 pndai makan...untung anak sbb mamanya pndai amsak

Watierman said...

Nur try buat sekali..nak buat berkali-kali...hihihi


Hanim...memang cute sebab nak bagi banyak...boleh makan banyak kali...try la buat...untung2 tak payah beli dah lepas ni...

niesz said...

if mcm ni la sarapan bdk2 skol skang..confirm ari2 dorg nk g skol..ye la..dpt bekpes special lagik..ehe..

sI tEDI said...

aduhai.... jeles sungguh tgk akak men masak2 ni ... semua menyelerakan

blogresipi said...

Salam Kak Watie..baru dpt berjalan jalan nie...Mikael ade clogged nose pulak 2 hari lepas. Mujur hari ni dah okey. Tu tidur nyenyak sebelah Daddy dia.heheh... mama dia pulak curik mase merempit pagi2 nie.hehhe. sedap nye sosej bun tue.. kalo ade breadmaker jugak kan best..err,akak buat pakai bread maker ke uli pakai tangan ek?

Watierman said...

Niesz...kadang2 kita takes things for granted...bila dah ada semua pun kita terbiasa pulak...so request yang lagi pelik pulak...kalau akak dulu nenek bekalkan nasi dengan telur goreng letak kicap pun dah seronok..rasa macam pegi berkelah pulak!


Tedi..akak pun rasa macam main masak2 jugak...kalau rasa macam kerja..malas pulak sebab tak bergajikan...tapi kalau anggap macam main2 tu...sepanjang hari pun tak kisah...lalalalala


Ijan.....PAKAI TANGAN DENGAN TULANG yang ada ni lah...BM...tak mampu...dan kalau ada nanti akak tak buat exercise langsung pulak...takut makin berlemak...boleh bakar jadikan minyak....(macam minyak Sapi....)

LOVE said...

Love dtg tadi dah makan pun brekpas akak tuh! keke! Takleh tengok2 aje kak..mesti kena ngap..:)
Love msk simple jer hari nih kak, takde mood nak ambik gambo pun. :(

geraugebang said...

comelnya roti ulat bulu ni. Pandainya awak buat ek. Akak beli lagi la nampaknya.