Adakah ini satu Tabungan???

Friday, October 30, 2009

Sarapan Aje....Tak ade Bekal Lunch!

*.*

Assalamualaikum....& Good Morning everyone.....

Wah...relax aje nampak pagi ni...sebabnya...Hubby Akak tak bawa bekal lunch...sebab Hari Jumaat...hari penuh keberkatan....ada jamuan makan kat office....(Ada lah tu kenduri apa ke agaknya!)

Tapi Akak ni tak nak lah terlalu mengharap...takut-takut nanti....tak kena pulak dengan tekak Hubby Akak tu...sebagai langkah berjaga-jaga....(bukan apa..perut dia tak boleh masuk angin..kalau lambat diisi..karang meragam pulak....mengalahkan orang senggugut.)...betoi ni...dia memang kena jaga time makan dia elok-elok! Lagi pun takut pulak....makanan sampai lewat...perut dah mula berkeroncong.....!

Jadi...inilah juadah sarapan kami anak beranak pagi ni....(lepas untuk lunch jugak ni!!!)...IDEA orang malas nak masak dah datang.....(hihihi!!!)...


























Reena pulak....memang tak berapa suka breakfast berat....so dia makan chicken popcorn tu dan kutip semua udang & sotong kat dalam bihun tu aje....(udang untuk dia kena kupas kulit siap-siap).....

Nizam pulak....memang suka sangat bihun goreng...tapi tak payah tabur segala sampah sayur ke bawang goreng atas bihun dia...tapi kalau ada dia makan jugak....(hari ni dia tak bawa bekal sebab Hari Jumaat....kan balik awal..).

Hubby Akak....bawa bekal bihun untuk sarapan pagi...dia tak nak makan kat rumah tadi....dah lewat...dan bawa kek gula hangus untuk tea break...

Akak....kejap lagi le.....ni awal sangat....ada yang nak join akak bersarapan....sila "ting!...tong!....Akak nak gi basuh baju jap....





*.*



12 comments:

Solehah said...

ting tong..ada sarapan lagi tak?

cHeRyNa PiReS said...

hmmm.bagus combination bfast akak kali nieh...memikirkan banyak pihak. sha pon suka mende goreng makan dengan bihun...

eh, kek gula hangus tuh posting yg mana ek? hehehe...

LOVE said...

KakWatie!!! Love is here! Ada lagik ker kak menu2 tuh! Adey, bihun with chicken popcorns lagik erk! Love pun suka mkn fry2 stuffs ngan bihun or nasi goreng!
Lantai dah kering kan...Love dah masuk pun!! hehehe ;) Tenkiu kak! tc!

Watierman said...

Solehah - la...nape door bell tak bunyi kuat...akak cuci bilik air kat bilik belakang agaknya...tu tak perasan...silalah...


Sha...macam mana boleh terlepas posting kek gula hangus naik ferry tu...hihihi


Love...pergi jalan2 mana sampai datang lantai dah kering....nak kotor balik dah...hahaha

niesz said...

sedap2!!sy mahu!!

sI tEDI said...

kakwatie : masa kecik2 dulu.. saya suka mee kurus,,, abang saya mee gemuk..

tapi saya gemuk abang saya kurus.. ha ha ha..

kadang2 sampai bergaduh bila mak hanya buat salah satu... takkan nak buat dua2 kan.. sampai merajuk2 lah.. ekekekke

anaklaut said...

salam..

kak tq singgah anaklaut memberi komen..
komen yang membuai rasa pada saya..

LOVE said...

Duk umah jer masak tuk Rishie n myself kak. After that kena gi fetch him from tadika plak..;)

Nak tahu, kenapa bihun akak tuh nampak sungguh sedap??? kekeke! Terliur ler Love tgk...basah2 gitu! :)

E-na Zarina said...

menu kita sama lak pg ni..e-na pn goreng meehoon tp akak punya lg sedap tu ada sotong udang bagai...e-na mkn ngan kopok jer...

Watierman said...

Neisz...yer ke sedap...meh le!!


Tedi- Nizam suka yang kurus ni...Reena suka kue teow, Along & Abah suka mee...kalau nak layan...mau pengsan Akak...!

Tapi kalau tak silap mee gemuk tu lebih menggemukkan...hihihi..Kamu banyak ZZZZZZ kot!


Adik AL - Terima kasih juga sudi bertandang ke dapur & kehidupan harian Akak...apa yg akak terasa nak komen akak komen...kalau tak ...akak silent jer!!!


LOVE...kat rumah ni kalau buat any noodles..goreng2 semua nak abit wet...but not oily...layan jerlah mana yang termampu!!!TQ LOve...sudi visit akak ...

E-na..yer ka...nanti lepas Akak hantar Reena gi tution Akak naik flight ke Japan....tunggu!!!!

sharamli said...

ni p0n da lebeh dari lunch da akak

Watierman said...

Sha- akak punya breakfast merangkap lunch le tu...