Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, October 28, 2009

Mee Kuah Udang....minum petang...berat tu!

*.*


Assalamualaikum.....& Selamat Petang....

Kembali di petang...ini dengan hidangan mee kuah udang....ini permintaan Nizam sebab dia ada tution dari pukul 5:30 petang sampai 9 malam...sekarang ni exam week....si Reena pulak dari pukul 7 sampai 10 malam....jadi juadah setakat kek atau kuih tu dia orang tak nak.


So terpaksalah merajinkan diri campak2 dalam kuali...blend udang kering sikit dengan cili kering, bawang putih & bawang besar....tumis...masuk udang, letak cili sos, tomato sos, oyster sos....kicap....campak sikit sawi dan taugeh....Pendek kata...mee kuah udang dalam satu kuali yer!!!






Bila dah kenyang....baru senang hati ....nak gi tution pun tak ade yang dok teringat makanan ke apa ke...

Sebenarnya budak2 tu tak nak makan nasi malam ni...sebab tution habis lambat sangat...biasanya tution habis pukul 6.30 sampai 8 jer...ini ada extra class during exam week.So the extra hours surely will affect their dinner time kan.

Moga anak2 Mama dapat belajar dengan mudah dan beroleh kejayaan yang cemerlang.....Amin!!!





*.*

13 comments:

LOVE said...

OMG, looks like Love kena dtg umah akak for tea-break as well nih! kekeke! Love mmg berselera klu dtg umah akak nih...jom kita berjiran kak! ;) Dari pagi hingga malam, Love duk je kat umah akak!
I really missed one of my next door Malay family time sekolah dulu. Aunty tu msk mmg sedap sgt...sometimes she n my mum plan n cook together...so sweet! ;) Missed her raya open hse as well. Karang dah lost touch. :(

CikMin said...

alahai akak...meleleh air liur ni tgk mee udang...gambar close up lagik tu...minum ptg pun dah mee udang...dinner malam ni apa lak..hehehe..sebuk lak cikmin nak tau eh..

cHeRyNa PiReS said...

okay je kak...tp kalau sha minum cenggini, takdenye nak minum minuman bersusu..teh o nipis cukuplah:)

campak2 pon cantik jugak nieh...

Manusia said...

sedap!sedap!sedap!

kalau kat sini..hari2 makan benda sama, boring lol. Nak beli udang, duit pulak buat hal huhu. tue jadi malas nak study tue hehe

Watierman said...

LOVE....kadang2 ada juadah...untuk tea..kalau tak ade maknanya minum teh o dengan sebikut kering jer!!!
Rumah sebelah ni dah lama kosong..entah siapa owner pun akak tak tahu..apa kata LOve beli terus apt. seblah ni..hihihi senang kita berjiran..akak boleh cubit2 pipi si Ashika...!

Mimi...no dinner tonite...dah kenyang le!

Sha...oh ya akak hirup kuah mee..terlupa pulak nak minum tadi hihihi!

Anakanda ...yer lah tu...alasan malas nak study...nanti lepas exam balik kampung...makan puas2...biar MAMA kamu jamu puas2...makan jgn tak makan pulak...kan kamu suka Tomyam?????

ain said...

rasanya mcm dh terbau2 kuah mee udang kak tie ni la!!! bestnya klu berjiran ngan akak!!!

cahayachenta said...

nama je campak2 tp sedapnya camtu gak.. hehe~~~ kalo sy kan kak watie, sy pnggil mee kuah terjun... sama gak main campak2 apa2 yg terasa nk bubuh..

tp mmg sedap.. selallu nya kalo mak dh kering idea nak fikir nak masak apa, sy pulak malas nk tolong memasak, so bg cdgan buat mee kuah terjun je..

Sheila said...

salam k.watie wah sdp npk mee udg tu nak semangkuk boleh..dah lama x pekena mee udg ni ..bau pun dah sampai KL hehe amboi jauh tu sampai hehe..cek dah lama x pe peneng nnt g sana cek habaq mai..amcam jd ka buat bnes kek ...cek bg perangsang ni

anaklaut said...

salam..

kak memang pakar masak.

saya kalau nak cari calon isteri nak cari mcm kak, yg pandai masak,

tq singgah anaklaut

sI tEDI said...

sy pun suka yg basah2 n berkuah.. tapi yg paling peberet.. kue tiaw basah lah. ekekekek

MamaFaMi said...

Kalau minum petang dah berat macam ni, malam bolehlah skip dinner..

Watierman said...

Ain---boleh....aje..speed laju2 dari KL 3 jam jer..bau mee tak sempat hilang..hihihi...


Raihan...okay 3x...next time akak kasi nama mee terjun...best jugak nama tu!!!


Sheila....dah bau sampai KL..udang tu dah busuk ke????hihihi...Tq bagi perangsang...tapi tak tersuara kat blog sendiri pun...tersekat kat kerongkong...tak confident kot...tak tahu nak letak harga...malu lah pulak!!!Anyway TQ!


Adik AL..yo yo ooo jer nak cari calun macam akak...dulu2 akak memang tak pandai masak langsung...pengalaman mengajar kita erti kehidupan, kasih sayang mengajar kita erti pengorbanan....permintaan mengajar kita agar mencari apa yang diinginkan...PUITIS TAK????eherk...


Tedi...Reena pun suka kue teow...


MamaFami betoi tu...dah kenyang sampai malam...

niesz said...

masak ape2 pon sure sedap kan..even campak2 pon..caya lah!