Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, October 29, 2009

Mama! Reena Nak Kek Macam Yang Bagi kat Tok hari tu!!!

*.*


Uish....Assalamualaikum...& Selamat Petang......

Dah siap uish awai-awai....tak sempat nak bagi salam...buruk bebenor lah.!...Budak Reena ni...teringin rupanya kek gula hangus yang Akak buat semasa balik kampung hari tu.....patut la masa kat sana dia tak makan langsung kek tu...dia kata itu kek Tok & Tok Wan. Kali ni Mama kena buat lain untuk dia & Alang....

Akak ingat....budak2 tak berapa suka kek gula hangus tu....so bercadang nak either melapis kek kukus...(hawflakes pulak habis stok!)....or nak bake chocolate cake jer...sebab kalau ada kek...senang dia orang ....tak ada lah kacau Akak sangat....Kalau tak, sekejap2 lapar..lepas tu tanya...nak makan apa erk? kalau ada kek...Akak selalu potong siap2 letak dalam tupperware....senang dia orang nak angkut.....



























*.*

11 comments:

K Ham said...

kek gula hangus tolong anta ke cheras..siapp

cHeRyNa PiReS said...

kek gula hangus mmg best. tp sha pandai makan je...nak buat pemalas yang amat!

nurindah said...

Salam kak watie,
sini, sini! sampan kek gula angus tu bawa ke selangor kak.. hehe

miss jane said...

bonda...

kita nak rasa masakan bonda!!!!!!!!!


waaaaaaaaaaaaaaaaaa...stiap kali masuk sini wat kite lapar tau....
muhahahhahhhahha

sI tEDI said...

yelah kak.. budak2 macam x suka kek ni.. jgn kata budak.. saya pun kurang gemar. ekekeke...

mungkin selalu dapat yg manis2.. :)

niesz said...

wah!menu baru lagik..lagik n lagik..
hihi..

LOVE said...

Alamakkkkkk, KakWatie!!! Love pun nak kek tuh...ada lagik ker kak? Terlambat la plak! :p

ain said...

rajin betul akak siap potong2, then masukkan dlm tupperware! ready to eat!!!

Anya said...

On piece please
LOL

It looks very yummie.....

hugs from us
Kareltje =^.^=

umi_e said...

sedapnya... kak e malaslah nak masak... pos kat sini boleh? hehehehe :p

Watierman said...

Kak Ham....Feri Pulau Pinang bertolak ke Cheras sekarang....Tooot....!


Sha....cuba buat..sekali menjadi...nak buat selalu...kalau akak buat jual..Sha nak order tak???haha..TEST MARKET Tengok!....


Nur...sampan menuju ke Selangor...pelayaran mengambil masa......elok sampai dah ditelan badai...hahaha

Anakanda Jane...naik flight ke Bayan Lepas..ambil Teksi ke Bukit Jambul....Bonda masakan....!


Tedi...lain orang lain selera...last2 Akak yang makan banyak....dia teringin jer!..more kepada teringat...kot...


Niesz...mana baru nye...dah berzaman-zaman akak dok buat ni...tapi kadang2 buat apam gula hangus...versi kukus jer...yg ni bakar...


Love...for you dear..mesti akak simpan sepotong dua...hihihi!


Ain...even chocolate kat dalam peti ais..kena tanya..nak tak...dia orang bukan jenis ambik sendiri...kena tanya...sebab tak pandai nak angkut2...kalau yg sulong...memang dia geledah semua tempat simpan makanan...(kaki makan!)

Hi Anya...perhaps more pieces if you like....


Kak e..dah belayar pun feri kek tu....nanti sampai lah tu....