Adakah ini satu Tabungan???

Sunday, November 1, 2009

Sunday ....Breakfast & Lunch.....

*.*


Assalamualaikum....& Good Day......



Well...sepanjang hari mendung jer..infact hujan renyai-renyai dari tadi...rancangan nak keluar lepas lunch dah terbantut....semua mula golek-golek....baring-baring...guling-guling.....there goes another weekend!


Akak sibuk di dapur especially lepas balik dari membeli stok ikan segala....jadi di dapurlah akak menghabiskan hari akak hari ini....


Rasa nak rehat kejap....so layan jerlah....juadah kami sekeluarga hari ni....


























Asam Pedas ni lebihan dinner semalam.....yang disertai dengan sambal kicap & anak ikan bawal putih yang sangat ranggup..ala-ala keropok....











Sekian....siaran yang tertunggak untuk setakat ini...!





*.*

9 comments:

Noorhodza said...

Hmmmm kak... ada tercium bau ikan bawal putih tuu... lama tak goreng rangup2... Minta ckit bole tak... hehhehe ada lagi ke tuu

AzuanBudakPandai said...

ikan tenggiri goreng tue memang sedap hoho..

sI tEDI said...

sotong tu mmg tak potong kecil2 ye kak? kami kalau masak mmg belah 2-3.. ekekekek

*E-na* said...

Ikan tenggiri goreng tu yg teringin sgt...mmg sedap.

sharamli said...

byknya....leh habeskan ke ni akak?

LOVE said...

Wow...variety of dishes! Ur family ramai orang ke kak??? Klu Love msk, max 3 dishes jer...;) hehehe...anyways I want to taste all ur dishes there! mmmmm!! :)

blogresipi said...

Aduusss...manyaknye lauk makan tengahari akak nie.... kite tgk terelan air liur... sambal kicap tu pon kemain lagi... sedapnye!

ain said...

kak tieee!!! tak tahan seh tengok sotong kicap akak tuuuu!!! mcm jam2 ni gak nk masak sotong.huhu

Watierman said...

Nor...ada lagi stok banyak hubby angkut untuk minggu ni...tapi belum bergoreng lah!


Azuan - ikan tenggiri goreng memang sedap..Reena siap minta nak ratah saja...


Tedi- sotong tu size sederhana je...tak potong Dik kalau potong dia kecut2 jadi tenet sangat2...


E-na...minggu ni stok tenggiri banyak...sebab hubby beli sekor yg besar...akak dah potong nipis2...


Sha...sampai malam Dik...esok kan masih ada....


Love- jemput le...now yg tinggal kat rumah...3 adults and 1 kid...Reena dah 11 years old...dah pandai ratah lauk pauk macam abah dia...My second son dah 16+++....kalau yang eldest kat Bangi tu balik...lagi banyak kena masak..yg tu kaki makan tu!


Ijan...campur asam pedas semlam nampak banyak le!!


Ain...buda perempuan itu yg request...kalau ikutkan yg lain...prefer sambal tumis..hihihi