Adakah ini satu Tabungan???

Monday, April 26, 2010

Relative Akak kat CCU.......& Award dari AZATIE!

*.*


Assalamualaiukum semua....

Pagi ni tak sempat nak entry......panjang2.....just to inform  Akak maybe tak bersiaran cam selalu sebab ada sedara dari kampung masuk CCU di salah sebuah Hospital swasta di sini.....so will be on call....bukan sebagai doktor kat hospital tu....tapi standby as transit spot untuk sedara mara yang berkunjung dari jauh....dari hospital at times ada yang terus singgah kat sini so....nak hos kan tetamu Akak kena buat beberapa persedian.....


Kesibukan ini tak tahu sampai bila ya....sebab my second cousin ni dah masuk CCU sejak malam Jumaat hari tu lagi.....& still bernafas menggunakan mesin pernafasan......too many wires attached so Akak pun tak tahu nak cakap apa....ada ke jantung, ke paru-paru...ke buah pinggang.......dan bersangkut pautlah....


Akak masak macam biasa juga....bekal tetap bekal cam selalu....tapi hari ni sambal tumis telur puyuh dengan ikan goreng jer....breakfast nasi goreng! Gambar ada tapi tak sempat download.....sebab takut tak sempat siap kerja2 lain.....nanti sedara mara dari seberang nak datang pulak.....!


Sebelum tu just nak ucapkan terima kasih buat Atie for the lovely bouquet of flowers for penghargaan yang dia berikan.....Kita kongsikan keindahannya bersama-sama ya....TQAtie......!









12 comments:

indahhouse said...

salam kak watie,
besar pahala kak n family menjamu sedara mara yg berduka.Moga Allah ringankan sakit sedara yg kat CCU.

robaaiah said...

Salam untuk watie. bersabar dan berdoa selalu pada Allah, semoga watie sejahtera selalu bersama keluarga yang bekunjung di rumah watie, cuma jangan lupa pada kami kawan2 blog ye....

salamdariborneo said...

salam kak watie,bebanyak bersabar dengan dugaan yang datang.semoga akak kuat menghadapinya dan semoga saudara akaka cepat sembuh.

baincardin said...

Berdoa byk² utk yg terbaik, amin...

*Jom layan E Series...(tgh berangan nih..hehe) ^_^'

nas said...

salam kak nas doakan sepupu akak cepat sembuh..tiba2 ingat kat diri sendiri lak..

ieda said...

salam kak ..
semoga cousin akak cepat2 sembuh , saya tumpang sedih sbb anak saudara saya juga masih di ICU .. semoag allah berikan kepada kita kekuatan utk mengharungi segala dugaan darinya ..

sI tEDI said...

Al-Fatihah untuk sepupu akak.. semoga dia cepat sembuh!

buat kerja elok2 kak.. dah sihat betul ke belum tu??

ijan said...

Salam Kak Watie,
SEmoga saudara akak cepat sembuh. Kesiannya bila kena guna mesin pernafasan tu. Tambah pulak dengan semua wayar2 kat badan. Kite selalu tengok pesakit2 kat husm dulu. Rasa kesian sangat :(

kucingorengemok said...

semoga yang terbaik utk semua

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

semoga cousin kak watie segera sembuh..

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi KakWatie!!! hru doing dearie! Missed U terribly..especially ur dishes and bekal hubby! hehehe! ;)

Aisey, with ur relative is doing fine now...take care dearie!

MamaFaMi said...

Kita doakan your second cousin tu akan sihat seperti sedia kala ye Watie... you too take care, jangan overwork sangat.