Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, April 1, 2010

Grilled Cheese Burger Sandwich.....for Breakfast!

*.*

Assalamualaikum semua....

Wah...pejam celik...pejam celik...dah hampir ke hujung minggu....dan nampaknya....peti sejuk pun dah makin tak ada isi.....jadi dapur pun dah tak banyak produktiviti .....

Pagi ni Akak dah ketandusan idea nak buat apa yang cepat dan mudah nak disediakan....! Actually banyak menu yang berderet-deret dalam kepala ni.....sarat sangat.....tapi kemalasan yang menebal....deretan menu2 tu Akak abaikan.....so terima ajelah....alasan apa pun....itu hanyalah rekaan Akak yang sedang berhadapan kemalasan tahap...."Gaban" !

Jadinya...menu orang malas untuk pagi ni.....






Resepi Grilled Cheese Burger Sandwich



Bahan-bahan:

  • 2 keping roti sandwich
  • butter untuk sapuan 
  • 1keping burger yang di grilled terlebih dahulu
  • 1keping cheese

Caranya:

  • Sapukan butter pada roti....
  • Panaskan frying pan....dengan api sederhana kecil
  • letak sekeping roti dengan bahagian yang disapu butter di sebelah bawah
  • letakkan sekeping grilled burger di atas roti tersebut
  • Kemudian letakkan pula sekeping cheese
  • Akhir sekali letakkan sekeping roti dengan bahagian butter di sebelah atas pula!
  • Biar sampai garing betul baru di alih dengan cermat sandwich tersebut
  • Teruskan membakar belah yang di alihkan....sampai garing....!
  • Siap untuk di makan begitu saja....!!




Sebagai juadah lunch Hubby pula......terimalah....menu ringkas......(BUKTI....Kemalasan Akak yang KRITIKAL)......& betoi ni...peti ais tu dah tak bisa membuahkan hasil yang lumayan......(alasan Akak...tapi ada kebenaran juga tau.....!)



Menu sardin masak cabai bersos tiram........dengan telur goreng......senang kan?





Okaylah.......layan jer lah juadah2 tu ya!...Jangan lupa baca Bismillah.....& Bersyukur dengan apa yang ada!

8 comments:

indahhouse said...

salam kak watie,

hihihi. kdg2 bila tgok isi peti ais saya tu pun buat saya rasa malas tahap gaban.hihi. bila nak buat ini tak cukup, ini sikit sgt...kihkih.
Kita bersyukur apa yg ada... :)

Queen said...

sokong!...boleh tak buat mogok..selagi tak ke TESCO...saya tak de benda nak amsak..makan je ape yang ado...hahahhaha

Jieda said...

Sedapnya tengok Frilled Cheese tu.

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya tgk grilled cheese burger tu..roti tu pun kak watie bakar jgk ker?nmpak mnyelerakan lah...

MamaFaMi said...

Wallaweii macam sedap je cheese burger tu. Leh ler kita buat untuk dinner Syahmi malam nanti.. kalau kemalasan tahap gaban Watie tak terpalit kat kita.. hihihi...

Sedapnya bekal lunch hubby Watie. Yang simple tu ler yang sedap!

Alimaz-Kembara Terasing said...

kak...saya copy resepi cheese begel tu yer....

sharamli said...

ye la tu malas

Uncle Lee said...

Hello Watie, I knew I datang sini kena torture with your delicious food! Terok la!
You are a dangerous woman, especially to people leaving for Tahiti.
About my leaving for Tahiti, please check out the CEO, Director's name, add a 'K" to his first name, *wink*. Aloha oe, Lee.