Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, April 7, 2010

Minum petang sambil makan roti jala.....

*.*

Assalamualaikum....& Selamat Petang semua...

Okaylah.....Dah minum petang ke belum?...Kalau belum...jom kita minum sama-sama! Akak cuma bancuh teh dan hidangkan roti jala....ni pun atas permintaan Reena.....sebab dia ni kalau ada kari jer....nak buat cicah roti...

Untuk tidak menghampakan permintaan anak dara kecik Akak tu...inilah juadahnya........










Terima kasih buat  Mimi (Chik Mi)....sebab berkongsi resepi roti jala ni ya! Akak mohon copy & paste resepi yang sedia ada kat blog Adik Akak sorang tu......(nengok dalam sia tak ada pun roti jala.....huhuhu...tu yang kena buat sendiri.......gurau jer tau Mimi!)...PssssT...Pengumuman2x...ibu2x..bapak2x....maaf ya...resepi asal dari rumah Ummi ( Home Sweet Home)...ya ampun Ummi...TQ & mohon halal ya!!

Bahan-bahan ( 4 - 6 orang )

  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 cawan air
  • 1 bij telor
  • 1 sudu kecil garam halus
  • beberapa titik pewarna kuning 

Lebih enak kalau makan dengan kari daging.....atau ayam....dah tak ade....yang ada cuma kari Ikan.....bedal je lah!!!

Okaylah nak uruskan Reena ke tution pulak ni......



    5 comments:

    sharamli said...

    akak..0rang bgun2 ptg ni..ujan..terus lapar..kal0 kat umah ni kan best..leh s0h mak wat..

    Jieda said...

    cantiknya roti jala akak... berpetak-petak.Ada jual acuannya ke kak?

    sI tEDI said...

    samalak dgn jieda.

    cantik roti jala.
    berpetak.
    ekekekekeke

    indahhouse said...

    salam kak watie,
    ha, ni guna botol tu kak? adus...berangan2 saya bila tgok roti jala ni. sedapnya cecah ngan kuah kari. tak kira la kari ikan, kari telur skalipun...hihi

    Eine Frau aus Botnang said...

    Salam Kak Watie, first, egg tart akak nampak sungguh berselera dari Fasha punya no doubt! Memang macam kat kedai tu ha! Lepas ni Fasha nak try buat guna resepi akak untuk the shell pastry tu. Taknak jadik malas guna instant puff pastry tu hehe. Second, camne akak punya roti jala cantek berpetak2 tu? Sila kongsi tips akak tu boleh tak kalau akak tak keberatan!! Take care kak dear!
    Fasha