Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, April 21, 2010

Temankan Akak makan Lunch!...Nak tak?

*.*

Assalamualaikum...hari ni....lauk banyak....lebihan semalam pun ada lagi...tapi tak sesuai pulak nak bagi dia orang bawa bekal...sebab dah sememeh....dan kuah tomyam susah pulak nak pack untuk bekalan....So lepas buat lompang pagi tadi Akak goreng jer ikan beberapa ketol.....dan menu pujaan ramai...sambal tumis udang...hehehe....korang jemu...kan tengok asyik2 menu sama jer kan....

Nasib baiklah....rakyat kat rumah ni tak tahu istilah jemu dengan sambal tumis!!


Tak nak celoteh panjang lebar.....cuma nak tepek gambor bekalan hubby & anak-anak dan juadah makan tengahari dari leftover semalam.....semua bawa dua bekal....kuih lompang dan nasi....sebab hari ni balik lambat ada kokorikulum kat sekolah sampai 4:30...pukul 5:00petang baru nak sampai rumah!


 









 psst....Ada yang nak teman kan Akak tak ni....? Makan sorang-sorang lah jawabnya tu!


 


8 comments:

MamaFaMi said...

Baguslah your kids nak bawa bekal. Syahmi refused sebab dia kata, if he brings breakbox, then his 'friends' will kapor them. He ended up tak dapat makan. Tak usah kata breakbox, air mineral pun diorang kebas... kesian my boy tu. He prefers not to eat rather then being bullied!

Watierman, rmanbkr said...

Salam Mamafami....budak2 ni dah terbiasa agaknya tengok abahnya sejak dulu berbekal....kalau ada kawan yang teringin...dia org akan cakap...bila buat lagi...I kasi extra...untuk kawan2 juga...!Sian Syahmi...pemalu sangat kot anak you tu! Reena tu nampak jer cam lembut dah macam character Scha Alyahya dah dia!

Queen said...

kak watie..saya nak lunch skeali...hehehhehe

Watierman, rmanbkr said...

DIK NIK~ Boleh... boleh pukul 1 karang datang ye....sekarang ni kenyang lagi..!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak,

saya baru jer balik lunch ni...sorilah tak dapat teman..


lunch saya ari ni pun simple jer..Ikan Selar Goreng, Kobis goreng, Sambal Belacan, Gulai Pucuk Paku air tembikai..


Udang tuuuuu.... mengancam ler..

sI tEDI said...

kak,
kuih lompang tu sama ke resepinya dgn kuih kaswi.

dulu mak selalu buat. masa kecik2 lah.

sekarang dah x berapa suka nak makan.

hehehehe

mrs. tarmizi said...

salam kak.. nak mintak izin ltak link akak dlm blog sy. bley ke??

sharamli said...

da lama xmakan l0mpang