Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, April 20, 2010

Pratha Omelette...Hot Dog....menu Akak yang demam!

*.*

Assalamualaikum....

Maaflah ya....dok tengok cekodok basi tu dah banyak hari dah kan!.....Nak hadap lappy tapi tak tahan berdenyut kepala,mata dan air hidung Akak ni!....Korang nak datang dekat pakai penutup hidung tu tau....bukannya apa...ambil langkah berjaga-jaga!


Akak masak juga...sikit-sikit...walaupun Abang kata tak payah lah susah2...tapi Akak dah biasa bangun awal...nak buat apa.....buat lah apa yang biasa Akak buat...walaupun cara orang tak sihat kan!...Lagi pun masih berdaya bangun lagi ni.....kalau tak larat karang Akak baring-baringlah....kan Akak sorang2 kat rumah...tak de orang kacau pun! 


Hujung minggu baru ni sibuk sikit....sempat juga balik jenguk Mummy dengan Maktam Akak sekejap. Ahad  pulak sibuk dengan melayan si Reena....yang keseorangan....sebab Alang dia di Bengkel Motivasi anjuran Bank Rakyat di USM...dari pukul 7:30 pagi sampai 5:30 petang....so seharian bawa dia jalan-jalan.....


Maybe sebab letih dan cuaca yang panas....Isnin dah tak berapa nak sihat badan....dengan selsema sikit-sikit....tu yang sunyi sepi jer blog Akak ni....Hari ni....Akak nak rehat jer....lepas makan ubat selsema kejap lagi....so before tu korang layankan jer lah.....apa yang ada kat sini ya!


Bila badan Akak sihat nanti Akak jenguk-jenguk halaman dan tingkap2 korang ya~!

Apa hidangan pagi ni??



Roti hotdog tu Akak beli ready made jer tau!......sos tu pun anak dara kecik yang letak...tu yang sememeh sana sini....janji....dia orang kenyang!....Gambar dari sudut fokus si Alang Nizam!...Ada yang bawa bekal dan ada yang makan jer kat rumah.....Abah makan & bawa bekal.....macam biasa lah!
Lunch hari ni....sangat simple....sambal tumis telur, anak tamban masin goreng dengan left over ayam masak kicap semalam!



Menu semalam pulak......sama jugak yang sangat senang dan ringkas....
untuk breakfast semalam cuma wat pratha dengan ommelette foldover, dan for lunch.......


Untuk minum petang......layan kanlah.....grilled sandwich bread with my home-made garlic spread.....di cicah dengan mushroom soup!
Okaylah ya.... Akak nak rehat kejap......nak makan ubat ...nak baring-baring ...golek-golek kejap!



8 comments:

sI tEDI said...

lapau!!!!

wah! hot dog tu menyelerakan... alah... semualah best!!


ekekekekekke

MamaFaMi said...

Watie, get well soon.... Banyakkan rehat, banyakkan minum air masak. Huhuhu... macam bagus je ajar orang, sendiri pun senoneng gak ni!

indahhouse said...

Salam kak watie,
apa khabar kak? camana? dah kurang skit demam bila makan ubat?
saya bawa kek belang ni sepiring. nak anta jauh, saya bg online je kak.. :)

indahhouse said...

Salam kak watie,
apa khabar kak? camana? dah kurang skit demam bila makan ubat?
saya bawa kek belang ni sepiring. nak anta jauh, saya bg online je kak.. :)

kucingorengemok said...

aihh, demam pun lauk macam² tu...

get well soon kak, kang susah orang nak order kek kalau tauke demam lama² :)

Anya said...

Looks so YUMMIE.....

:)
:)

Have a wonderful day
Hugs Anya :)

sharamli said...

akak demam ke?
cepat2 sembuh...
hik3..
0rang da abeh paper..
:)

TREAT AND TRICK said...

Salam Watie, get well soon ya...sakit tapi masak jalan terus, itulah hakikatnya walau apa pun mesti nak masak jugak...