Adakah ini satu Tabungan???

Monday, May 3, 2010

Happy Belated 1st Birthday Blog.....1st May !

*.*

Assalamualaikum.....salam rindu buat semua!~!!

Kembali bersiaran...walaupun kesihatan kurang memuaskan....demam sikit......namum mengenangkan tarikh 1hb Mei...yang dah pun berlalu pergi.....dan tiada sambutan meriah buat blog yang banyak menghimpun kenangan dari perjalanan hidup Akak sekeluarga....ku gagahkan jua.....

Sudah setahun kini......segala catatan dan rentetan kehidupan Akak paparkan buat menjadi bahan kenangan .....buat tatapan anak-anak tersayang.....pewaris harta yang .....cuma ini Akak mampu kongsikan bersama dengan semua yang bisa menyapa Akak di ruangan ini....buat adik-adik...rakan taulan.....kakak2 dan kenalan siber.....yang entah bila kan bersua.....!! Andai ada catatan yang mampu membantu kalian untuk dijadikan renungan, sumber rujukan.....panduan.....ambillah...Akak dah menghalalkan segalanya.....dan kiranya suara atau catatan ini terhenti suatu ketika nanti.......sedekahkanlah Al-Fatihah buat Akak......kerana tika itu mungkin Akak telah kembali kepadanya!......Namun andai Akak pula yang telah terambil, terpinjam, terceduk...terguna pakai ilmu kalian selama kita berhubungan di alam maya ini.....Akak mohon HALALkan lah segalannya......dan untuk itu terima kasih sajalah yang mampu Akak bayar bagi harga ilmu itu semua!

BLOG ni Akak mulakan atas usul Along...anak Akak yang sulong......bila Akak suka sangat mencuba resepi dari My Resepi.com suatu ketika dulu.....memang Akak minat memasak dari zaman anak dara lagi.....suka try resepi2 mudah dari majalah atau surat khabar.....dan kalau makan kat restaurant.....balik tu mesti nak try buat sendiri.......Dari tak tahu menahu apa-apa Akak belajar buat blog ni......just that.....Akak ni suka simple...tak minat pulak nak decorate canggih-canggih macam blog orang lain.....entah kenapa....?....Ada juga anak akak sarankan supaya tukar layout....tapi Akak buat tak tahu jer....tak minat pun sama jugak!Namun Akak suka tengok blog orang lain yang ada langsir perbagai warna dan corak......but Akak tetap macam ni jugak.....belum sampai masa nak ubah kot!

Tak ramai dari kaum keluarga Akak yang tahu pasal blog ni.....maybe....I prefer to be that way.....Akak rasa I have more privacy.....anyway....my family & friends have grown in numbers since then......because all of you...readers out there are part of my life......Ha! Ha! Ha!....STUCK with me.....believe it or not....!...Hope the relationship will last.....till the end of time!

By the way....my second cousin......yang kat CCU tu dah stabil.....last Friday.....dia dah boleh bangun duduk....tapi dia mengamuk nak balik rumah....so later petang tu...I received a message through SMS....informed that he was on his way back home....ada lah conflict sikit dengan sedara mara...adik beradik dia...so I kept my distance.......dari jauh Akak hanya mampu mendoakan yang terbaik buat dia dan keluarganya!...Setiap hari Akak & Abang did our share...berulang alik ke Hospital...even until late at night.....bukan tujuan mengungkit ke apa ke.....just ini jer yang mampu kami buat...to support the family.....! Latest I heard.....dia macam dah kena sampuk....ada unsur2 dirasuk......entahlah....nak cerita secara terperinci pun Akak sendiri tak pasti....lagi pun dalam keadaan kesihatan Akak sendiri yang sekejap demam sekejap pening.....badan tak sihat betul....we decided not to pay him a visit dulu....lagi pulak anak-anak Akak nak exam...and I am really busy.

Well....buat semua yang telah singgah ke blog Akak selama Akak busy ni.....terima kasih.....dan maaflah ya....tak sempat nak membalas segala pesanan dan ucapan...buat masa ni....Akak akan cuba kembali bersiaran secepat mungkin bila keadaan mengizinkan.....baru aje terima panggilan dari Alor Setar.....MIL Akak pulak demam.... tak bangun sejak semalam....tengah berbincang dengan Hubby...untuk tindakan selanjutnya......Okaylah...Akak henti di sini dulu.....

"HAPPY BIRTHDAY BLOG!!!"...& TERIMA KASIH BUAT SEMUA YANG TELAH MENJADIKAN BLOG INI SEBAHAGIAN DARI KEHIDUPAN AKAK......!






22 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak.....waaaa blog akak tua sebulan dari blog saya....

robaaiah said...

Salam untuk watie. rindu rasanya dah lama tak bersiaran diblog. Demam pulak ye... ada apa2 ke....op sory.. didoakan watie cepat semboh. jaga kesihatan, yang lain tu diketepikan dulu, bila dah sehat nanti siarle resepi baru ye...

♥LOVE2COOK♥ said...

Happy 1st Blogoversary KakWatie!!! May U keep writing for long!!! ;)

Missed U dearie...take care of ur health!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kak wati blog kita sebaya la..bulan mei...tapi sue la tgh2 mei la..hihihihi

semoga terus berblog n heppy :)

kak ina kl said...

salam watie..bzz ek bila ada saudara sakit..happy birthday buat blog kamu..semuga selepas ni bertambah suksess

ieda said...

eppy bday ur blog ... akak .. miss u .. :)

cHeRyNa PiReS said...

selamat ulangtahun utk blog nieh. keep up the good work, kak...terima kasih kerana menceriakan hari2 kami:)

geraugebang said...

Salam kak, dah lama tak datang...apa khabor kak? moga semuanya sihat dan selamat. Lepas ni kita mai selalu noooo...beruk dah lari...(berukband)he he he

Kak Rose said...

Happy 1st b'day to ur blog, dalam pada tu dah banyak catatan dan kenangan yang tercatit kat sini.... happy blogging for years to come....

TREAT AND TRICK said...

Salam Watie, selamat ulang tahun blog yg pertama, semoga terus bersiaran ya...rajin2 makan ubat semoga cepat sembuh....

E-na Zarina said...

Salam k.watie...
take gud care of ur health k...rehat n jgn pk byk sgt...hepy 1st anniversary to ur blog!

get well soon...miss u!

indahhouse said...

salam kak watie,
apa khabar? alhamdulillah, sedara dah kuar CCU. cian kak n family. takpela,kak. yg penting, kita dah buat part kita. Besar pahalanya tu.
Jaga kesihatan kak. Moga MIL cepat2 sembuh.
windu kat kak watie..n happy birthday to your watierman.blogspot. :)

ItaJeff said...

Salam Watie...
Happy anniversary to your watierman.blogspot...tak rasa dah setahun berblog kan...keep on blogging ya...I really admire your writing...stiap kali baca posting watie, terutama psl hidangan mkanan mskan watie..sy dpt rasakan watie memasak dgn penuh kasih sayang...i just can feel it....
Smoga watie terus tabah menghadapi apapun jua dugaan yg mendtg, semoga mil segera kembali sihat spt biasa. Watie jg kena jaga kesihatan yer, supaya sentiasa segar &boleh terus sediakan makanan berkhasiat & penuh kasih sayang buat keluarga.

mummyseri said...

Salam kak..
happy belated birthday tuk uma akak ni..

smoga akak cpt sembuh;)

kucingorengemok said...

baru setahun dah ada bisnes kek... lepas ni insyaallah catering pulak no! :)

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kak Watie, Fasha ingat akak dah lama buat blog ni. Akak punya blog tua sembilan hari dengan Fasha punya. Anyway, I hope you will be blogging many many more years to come. Get well soon dear and take care!! HUgsss!!

MamaFaMi said...

Salaam Watie...

Harap Watie dah sihat sepenuhnya. Happy birthday to your blog. May there be many more entries to come. Kita pun suka yang simple je. Tak payah lelama bertungkus lumus nak masak sebab bila dah penat, selera pun hilang!

Take care Watie!

Softtouch [Hanim] said...

hepy birthday blog..tahniah kak watie...semoga blog ni akan terus maju n maju...

robaaiah said...

watie..xsehat lagi ke...rindu rasanya. semoga watie dah semboh dan sehat seperti biasa.

eiza in the house.. said...

salam kak...selamat ulang tahun blog akak yg pertama..moga rajin2 masukkan resepi baru ye..wish u luck kak :)

robaaiah said...

salam untuk watie. Dah 2 minggu xdengar khabar berita. kak tertunggu2 berita dari watie. Selamat Hari Ibu. semoga watie dan keluarga semua sehat. Hari Ibu Kak diduga lagi, Ita dan Adik Fairoz kena pulak demam Chiken Pox (demam pelentong). Jadi Jururawat pula. Ita dah balik ke Ipoh. Ita kak xrisau, tapi baby yang kak risau, harap kita berdoa sesama agar baby ita sehat. amin ....

jane said...

bondaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

winduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
hahahaahha



sory laama tk dtg cni
tau2 jer dh harijd blog bonda yer???

ekekekekekek
hapy besday tuk bliau

thnk god i found u here...syg bonda...mmmuaaaaaaahhhhhhh

wakakakka