Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, April 7, 2010

Best Moist Banana Muffin ........using mayonaise

*.*

Assalamualaikum......

Kembali lagi....kali ni dengan resepi muffin yang sangat sedap ni tau....hasil search dari website masa nak habiskan stok pisang yang cuma tinggal 2 biji jer tu!

Terlangsung bakar tart semalam terus ghodek-ghodek untuk adunan muffin ni sekali.....so sebagai mengabadikan resepi muffin yang enak bangat ini....kita layan pulak N3 pembikinan muffin ni pulak ya!













Resepi enak ni kongsikan oleh Scholzy.....masa akak browse allrecipe.com! Thank you scholzy...for sharing the excellent recipe.
By: scholzy  
"This recipe was given to me by my aunt. Everyone loves these moist muffins!"
 Ini resepinya ya!!

Moist Banana Muffins

Ingredients

  • 2 cups flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 cup white sugar
  • 3 ripe bananas, mashed (I used 2 bananas only....no stock!)
  • 1 cup mayonnaise
  • 1/2 cup chocolate chips (optional)

Directions

  1. Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C). Grease 12 muffin cups or line with paper muffin liners.
  2. Stir the flour, baking soda, baking powder, and sugar together in a bowl. Add the bananas, mayonnaise, and chocolate chips; stir until well combined. Pour into prepared muffin cups to about 3/4 full.
  3. Bake in the preheated oven until golden and the tops spring back when lightly pressed, about 20 minutes.
Kalau ada yang nak cuba....silalah...senang sangat-sangat dan yang pasti yummy!

9 comments:

maz said...

salam ka...waaa bru 2-3 hri je kita xmai penang ni..dah pnuh menu atas meja kak ni..klu la dpt..nk smuanya kakkkk...cdpnyeeee..

Ielaz said...

salam kak watie..mintak maaf la dah berkurun lama tak masuk blog n tak jengah kak watie...amboi... mengghairahkan sungguh muffin itu...

TREAT AND TRICK said...

Salam Watie..wah gebunya muffin ni, lain dari yg lain...kena cuba ni...

indahhouse said...

salam kak watie,
wah..nampak moist dan gebu la kak.. buh mayonis? heheh..teringat mayonis ngan pisang kat dapur tu. klau rajin nanti nak try. :)

sI tEDI said...

cantik muffin akak.. :)

mummyseri said...

Kak Watie..
mmg moist..kite slalu bikin yg taruk mayonis :)..resepi pon amek kt allrecipes tu..
yogurt pon boleh..tetap moist..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak wati.....saya mintak maaf minggu ni sibuk sikit ....saya tak sempat nak melawat kawan2 semua....xoxoxox rindu dengan hidangan akak....menu akak tu saya dah try tapi tukar sikit ja....

Jieda said...

wahhh...sedapnya.ada masa boleh dicuba ni

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.watie..jalan2 cari mkn mlm2 nie...oppsss,nampak roti jala lak!