Adakah ini satu Tabungan???

Monday, June 21, 2010

Rich Chocolate Puding

*.*

Assalamualaikum......

Jom kita buat puding....!! Akak ada buat puding ni beberapa kali...sebab Reena suka sangat dengan rasa puding cokelat yang kaya raya ni......selera budak-budak dan sesiapa saja yang sukakan cokelat....Akak kurang sikit kalau rasa cokelat dia sangat kaya cam gini...! Tapi buatkan untuk penuhi permintaan anak-anak...especially si Reena!




Jom kongsi resepi pudding sedap ni........Maaf....tak dapat nak link ke myr sebab susah betoi nak masuk MYR sekarang ni......namun jutaan terima kasih buat penyumbang resepi ni....

Rich Chocolate Pudding
sumber junjs11 MyResepi
Bahan-bahan:
1/2 cawan serbuk koko
1 cawan gula
1/2 cawan susu tepung
1/2 sudu teh garam
4 1/4 cawan air
4 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanilla
3 sudu besar butter
1 paket serbuk agar-agar (10gm)

Cara-cara:
  1. Campurkan semua bahan kecuali butter dan kacau selalu hingga mendidih.
  2. Masukkan butter, kacau hingga pekat.
  3. Angkat dan masukkan kedalam loyang atau acuan yg disukai.

Senang kan??? Cubalah!




Updated untuk komen KOG......ni perihal Reena yang semakin cubby!!!

 
 


6 comments:

hana said...

kiter pong dh jatuh chenta ngan puding coklat yg kaya raya nih! mmg bestttt!!!

sI tEDI said...

alahhh.. tomeinya puding tu!

tomei?

eh!mana tomei ngan Jello yg malas nak update blog ni kak???

kucingorengemok said...

macam mana reena boleh tak gemok?

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya puding tu..kemas jer...cantik anak kak watie..manis...tengok xgemuk pun...

Lovely Kitchen said...

Memang sedap puding tu...errmmm kat mana lah tembamnya anak dara akak tu???E-na tgk ok je kiut je, tak tembam pun...

indahhouse said...

Salam kak watie,
Bilalah saya nak buat puding coklat yg kaya raya ni. saya nak jadi kaya juga... hihihi. So... yummy!
Reena.. er, mana ada chubby. Comel jer :D