Adakah ini satu Tabungan???

Friday, June 25, 2010

Bubur kacang.....enak dimakan dengan biskut!

*.*

Assalamualaikum.....

Wah petang-petang Jumaat ni....nak jamu apa pulak kat budak-budak kat rumah ni...... Kerajinan yang seciput jer ni....buatkan Akak terfikir nak rebus kacang hijau..buat bubur jer lah!




Kalau kena gayanya sedap juga makan bubur kacang ni.....nak nya kalau tak habis pun tak membazir ....masuk fridge jadikan icecream...mak aiii nikmatnya....anak-anak nyonyot sekejap jer....tapi jangan kasi idea tu awal-awal...nanti dia orang minta versi icecream terus....

Nawaitu nak buat ice cream tu kita guna pakai kalau versi bubur ni tak habis.....
Si Reena suka kalau bubur tu di letak sedikit sagu.......Alang pulak nak kan gula merahnya lebih sebab rasa dan baunya ala-ala cendol gitu.....Along belasah aje...apa yang Mama dia masak.....
 


Ini pulak.....cara permakanan yang di sarankan.....cara arwah nenek Akak .....suka patah-patah biskut.....campak dalam bubur.....biar sekejap...cedok dan makan....Alahai nikmatnya!!





Sekianlah saja pelajaran tentang cara-cara nak menikmati bubur kacang....ada banyak cara sebenarnya...yang makan durian...akan memasukkan durian.....Oh no....Akak tak suka bau durian...cam mana nak makan..........cukuplah sekadar Akak makan dengan biskut 4 segi ni saja!!!

Hujung minggu ini.....ada banyak sangat aktiviti....dengan anak-anak & staffs office Hubby....jadi might be sepi seketika......tak sempat kot nak buka PC or lappy....

So...hope everybody will have a nice weekend....and enjoy yourself ya!!!



3 comments:

Wan Perlis said...

sedap2

anis said...

salam kak watie.
sy pn suka mkn bubur kacang style mcm ni. dr zmn budak2 lg. hehe... arwah mak plk mmg rajin masak bubur kacang. mkn dgn roti pn sedapkan.:))

Purpleheart said...

nyam2x...sedapnya..nk try la..