Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, November 5, 2009

Memory Card Camera Buat Hal Pulak Dah!!!

*.*

Asslamualaikum....& Selamat Pagi....

Huhuhuhu (sob...sob...sob!!!) memang meraung-raung dah ni....memory card camera tak boleh nak read pulak dah...!!

Semua gambar semenjak pagi tadi....the making of my breakfast....entah kemana...terbenam dalam kad yang buat hal tu!!!

Namun teringat pulak...handphone pun ada camera jugak kan...tapi tak adalah gambar yang bekal2lan segala....just seadanyalah....

Juadah untuk sarapan pagi ni.......














Dan untuk bekal hubby pagi ni....yang gambarnya telah "lost in space".....berlaukkan.....









Okaylah..biarlah Akak rawat hati yang kecewa ini sowang-sowang....huhuhu....dah called Hubby informed him just now.....dia kata kalau sempat....will go to Gurney malam ni untuk find out what's wrong with my little buddy...LUMIX ni!! Kalau tak just kawan dengan E66 yang jarang akak guna cameranya...ni kira first time lah....boleh tahan jugak kan gambar dia!!! But I still love my LUMIX!!

Okay for now...dengan cuaca hujan renyai2 kat luar sana....Akak pun rasa macam nak renyai sorang2....baca novel lagi bagus!!!...oh ya...tak ya juga...semalam masa dating berdua tu...dapat sebuah lagi novel baru.....













*.*

14 comments:

ieda said...

looorrrrrr siannyaaa dia .. nangis sampai banjiir haaaaa

hehehhe akak nieh lost2 punnn tetap ader entry makan2 kan .. huhuhuh

sedapp tul nampak pau tuh .. segar .. ieda kalau beli pau .. ieda suka sgt pau kacang merah nieh ..

nurindah said...

Salam kak watie,
la..da ujan dlm rumah ke kak? takpe, takpe, saya da skodeng pau gebush tu. sotong tu pun lawa lg. siap nak amik satu ketui dah. hihi

CikMin said...

kak watie...tu karya terbaru sharifah abu salem ye..rasanya mcm takde lagi tajuk tu..sbb cikmin ada sume koleksi dia..

ain said...

anak saya zati pun guna lumix gak. saya guna Olympus ferrari version. ok lah...so far lum buat hal lg. tp ht ni dh terkinja2 nak dslr. tgh2 survey2 gak ni.hehe

psst...dh bc lum novel tu. saya dh baca. memang best!!! trust me!!

LOVE said...

Aisey kesiannya KakWatie...jgn nangis kak! ;)

Anyways, pau tuh! Adeyyyy! Ikan Goreng dan sotong...wow wow wow!!! Sedap sungguh nampak!!!

Busy ker kak??? Nak baca novel pun susah kan. hmmmm! ;)

Solehah said...

gebunya pau tu..isk..lazat..

Watierman said...

Ieda...sedih sebab EL...kalau dia apply elok2 boleh nak assign kerja dia kat org lain...huhhuhu!!
Nak makan pau pun tak raru dah!!

Nur Ambik le...akak dah ilang selera.....


Mimi..yap...ada sat lagi..tak sambar lagi...bagi habis yg ni sat..ni latest kot!Ain dah baca..!

Ain - nak baca la ni....tgh gundah ni...kerja pun banyak jugak..tak tau nak wat mana dulu...tak buku sat..pi wat yg lain dulu!


Love- kesian kan...banyak sangat kerja...tapi nak baca buku tu jugak...tapi kalau kerja tak siap kantoi pulak...buat kerja dulu lah!


Solehah -Pau tu memang gebu kalau bagi tebai sikit..tapi Akak suka inti dia...tepung dia manis2 buah gitu.....ada resepi mau ka?..Guna tepung gandum jer ni!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...gebunya pau tuuuuuu

cHeRyNa PiReS said...

kesiannye kak watie...sha dahlah suka tgk bekal2 akak tuh...rasa nak buat satu posting khas pasal bekal2aan lepas bace blog akak.

takpe...kamera enpon pon menarik gak...gambo nieh masih boleh mengecurkan air liur:)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kak Watie,

alaa sama lah kita Kak Watie..cmera xleh nak pakai...tak pegi2 lagi svc centre...


pape pon...pau itu memang menggiurkan....eh..betul ker.. hehehe..

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam...
hi watie..apa kabar? lama tak jgk blog watie...sibuk ya amat...minta maaf yer..
btw, sypun pernah gak jadi mcm tu, memory card tak boleh read, tp sebenarnya gambar2 tu tak hilangpun cuma folder tu jer ter'hide', lepas bwk kat kedai, adik technician tu dpt keluarkan balik folder tu hehehehe...syukur alhamdulillah...hrp prob watie blh settle & dpt balik gambar2 tu yer...

sharamli said...

akak...jgn nanges....

sunkist said...

semoga lumix akak cepat sembuh :)

sI tEDI said...

OOOoo memori kad kamera..s abau yo!!