Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, November 3, 2009

What's for Dinner Tonite????

*.*


Assalamualaikum.....dan Selamat Malam ......


Wah...tajuk kan main Mat Salleh....juadahnya....jauh sekali dari black pepper steak, pasta ker chicken chop....usah kate ....nugget ke burger pun bukan....!!!


Ni scheduled entry yer ...sebab malam ni akak ada date dengan Hubby...nak gi tengok perlawanan bowling....staffs kat office dia...

So Akak masak awal...untuk dinner...just tambah satu dish jer. Ini pun sebab teringin sangat semalam masa gi blog walking kat umah Akak Mimieloma....ingat nak wat semalam.....kenyang makan kek...sampai tak makan dinner...haha...hari ni pulak kenyang makan karipap sampai tak makan lunch....(tapi anak2 makan le....Mama dia jer...yang terlebih kenyang karipap....) Tapi..malam nanti nak dinner...sebab dah buat dish ni....










Sambal Ikan Goreng tu buat dari pagi tadi...untuk bekal lunch hubby. Tengoklah balik karang....just goreng taugeh dengan fishball ke...kalau tak rajin..settle with the two dish dah le!!


Well....I will enjoy my outing with my Hubby....you guys....behave yourselves okay!!!




*.*


11 comments:

sue_pinky said...

akak..
mskn2 akak mmg bt kite kecur..
tiap kali tgk pic2 mskn akak 2
msti lpr la punye..

LOVE said...

Wow, akak mmg rajin lerrr!!! Mcm2 akak masak erk! Love max pun 3 dishes jer, tuh pun sometimes over! What to do...Kita bertiga jer makan. When hubby kat overseas...Love ngan Rishie jer..huhu! Thats y masak sikit2.

Terliur tgk kari ikan dan sambal ikan akak tuh! uish uish uish! ;)

Anyways, happy dating with ur Hubby ye kak! ;) Take care wherever U r!

ain said...

sambal ikan goreng akak tu betul2 buat saya terliurlah. lamanya tak mkn sambal ikan goreng.huhu

blogresipi said...

Akak dah dinner kitorang baru nk lunch. Kire boleh jugak kari kepala ikan nie... kite senduk ye.. hehhee

CikMin said...

akak...kita sume2 kt sini..berebut kan kepala ikan yg seketui tu jek...hiiiii..x cukup..ada lagi tak lam piyuk...

p/s kak ain..bg kt makyung je la pale ikan tu ye..akak amik kuah jek..

CikMin said...

eh silap2..bkn kak ain...ijan tu ha...ekekekek....

sI tEDI said...

taugeh goreng dengan fish ball paling best dan ringkas !! he he he

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kak Watie,

Gigi dah baik alhamdullilah cuma2 ada lah sengal2 sikit! Memang betul rajin akak ni tau!! Bertuah anak2 & suami akak dapat ibu isteri yang terrer and rajin masak! Everytime nak mula diet kan, bila pi rumah akak ni terus Fasha kansel sebab nak masak macam akak masak jugak!

Take care dear!!

al said...

salam....

ya allah..bestnya..kalau dapat makan ikan goreng sambal mcm kak buat tu..:)

LOVE said...

KakWatie, takpe bagi kepala ikan tuh kak K.CikMin...kita orang ambik kuah je. Hehehe. ;)

Lagipun, Love mmg tak makan kepala ikan, ikan pun kurang.! huhu ;)

Watierman said...

Sue-Pinky...Jgn terlalu memuji...entah rasanya tak kena pada tekak adik...anyway tq sudi singgah dapur semak akak ni!!


Love- bukan rajin...but to kill the time...layan hobby gak ni...& my date dengan hubby....ada dak kecik ikut....(dia dah habis exam)...but I got a new novel last night...best!!TQ love for all the good words!!You take care dear!!


Ain- tak apa...modal ikan kembung dengan cili kering...jer hari ni Ain masak yer!!


Ijan..senduk2 juga...ingat ada Mimi (makyong ngidam dok aim kepala ikan tu )


Mimi - tak pe...Ijan dah akak ingatkan...tapi semalam akak makan dengan Hubby sempurna je kepala ikan tu..hihi...


Tedi...balik dah 9.30...taugeh pun dah masuk tidor...tak buat pun...


Fasha...Alhamdulillah Fasha dah sihat...Diet..akak tengok Fasha kecik comel jer..tak yah diet2...akak pun tak....!


ADIK AL -...ikan sambal tu antara menu ulangan...Hubby akak nya fav...kalau adik suka boleh tumpang sekali...


Love- Baiknya hati dia...nak kasi Mimi...kepala ikan yer.....Pelik erk...Akak yang sendawa kenyang!hihihi!