Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, November 18, 2009

Lunch...Masak Lomak Cili Api & Ayam Masak Cabai

*.*

Assalamulaikum.....


Dah makan tengahari ke ???

Apa juadah untuk santapan tengahari ni....? Kat umah ni...buat apa yang budak2 minta jer...yang senang dan ikut stok yang ada....

Layankan je gambar pose 2......lauk pauk kami anak beranak ni yer...nothing glamourous... but mengenyangkan !









Untuk dessert......& tea petang ni......atas pemintaan Along.....kita layan kan jer...







ooooo lalalaaaaa....sudah ngap sekeping.....rasanya boleh tambah 3 kilo kot........mak aiii...si Along dok angkut sejak malam semalam..dah tinggal beberapa keping jer lagi....dia belasah buat breakfast pun dengan coklat kek tu jugak.....

Okaylah...Akak minta diri dulu yer...ada 3 biji kek yang kena siap by tomorrow morning dan 35 biji karipap juga untuk pagi esok.......ada yang nak hulurkan bantuan.....sila angkat tangan!!!





*.*

8 comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

wawawwa akak nak ckit...lapa nih..hihih

Watierman said...

Apahal lak Dik Suehann tak makan lagi jam ni....gi makan dulu...nak makan kat umah Akak kena masuk ikut pintu..kalau ikut tingkap ni muat ke???

ain said...

kak watie...ikan nyok nyok tu ikan aper kak..??? terliur tengok msk lemak cili pd akak ni.

sy msk sadin sambal je hr ni ngan sayur tahu kering masak sup je. sedapppp!!!hihi

Watierman said...

La Ain...ikan nyok2 tu selalu org buat kari..isi dia lemak2 gitu sedap...akak ni dah teringin sangat nak makan masak lomak cili api..bantai jer la pa yang ada..lagi pulak kan Akak tak makan ayam...!
Cuaca sedih mendung cam ni Ain...makan sardin ngan sup sayur fucuk lah tu kan...mesti bertambah2 betoi dak?

indahhouse said...

Salam kak watie,
hm...laparnya...! saya suka ayam masak cabai. gulp. hihi

Solehah said...

yumm..yumm..lapaq la hujan2 ni..

sI tEDI said...

dah malam baru sempat jengah blog ni kak..

ALhamdulillah..kenyang dah ptg td makan nasi ayam :)

blogresipi said...

Amboi Along seronok dapat makan yg mama dia masak.sampai bekpes pun makan kek jugak?hehe... psst, dah makin byk tempahan ye kak... alhamdulillah :)