Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, November 25, 2009

Sarapan ...Goreng Keledek Ranggup!!!

*.*

Assalamualaikum.... & Salam Sejahtera....


Dah makan ke belum? Jom kita makan sama-sama.....tadi teman kan Hubby...sebelum berangkat ke office...ni rehat kejap....sambil kita makan sama-sama nak tak?

Budak2....ada yang sedang baring2 malas kat atas katil tu....sebab semalam pergi ke seberang...rumah mummy Akak menghantar tempahan kek coklat...balik Penang semula dah jam 2 pagi...Angkut semua budak-budak tu sekali....ke rumah Tok Mummy & Tok Tam dia orang tu...dah nak raya kan...sebab besok dah nak balik raya kat Alor Setar....Ayah sakit Gout balik...dah beberapa hari kata Mil Akak....dan lagi hanya tinggal mereka berdua jer...yang lain balik sebelah mertua....di Johor dan Melaka......

Wah...panjang lak cerita....

Dah....jangan korang ajak Akak berbual...dah sejuk pun goreng keledek kita ni....











Pagi ni hanya bekalkan sambal telur goreng & cencaru sumbat sambal jer untuk lunch Hubby....










Semalam ke Sg Bakap menghantar tempahan kek coklat ....bertolak jam 9:45malam....sampai almost 11 malam.....sebab jammed sekejap dekat area Juru....ada road construction.....













Okaylah.......Akak masih ada lagi 9 biji kek untuk disiapkan .....by tomorrow.....!!!
Daaa.....




*.*

8 comments:

indahhouse said...

Salam kak watie,
laparya tengok keledek goren ngan cencaru sumbat tu. lama tak buat...hihi.
Selamat Hari Raya AidilAdha, kak. moga perjalanan dan bisnes dimudahkan Allah..

ain said...

nak sekor dua cencaru sumbatt!!!hihi

Selamat hr raya aidil adha utk kak watie sekeluarga!!

LOVE2COOK said...

Uish uish...keledek goleng tuh sedapnyaaaa!

Bekal Hubby...uumpph! :)

And those cakes...adeyyyy! Rajinnya akakkkkk! ;)

Love sefamily would like to wish U Happy Aidiladha buat KakWatie sefamily ya! ;) Have a great celebration ahead!

sharamli said...

akak..pulun akak..lagik 9 biji je lagik..xbyk dh...heeee

Solehah said...

sedapnya tgk coklat meleleh tu..huhu..yumm..yum..lama x mkn cucuq ubi..nk suruh ayah cari la blk raya ni..

kak, kek dah sampai kemarin, tq very much ya..
mintak izin cuti gambo kek nak letak kat blog..hehe

niesz said...

aka..lapar..ehe..nk ckit ley x??hihi..

Noorhodza said...

Hmmmmmm sedap ni... akak, jangan lupa hantar kat rumah nor gak ye... hhehehe

wahhh, rajin akak ye... hari2 bekalkan cik abg lauk... tentu sayang memanjang cik abg tuuu... Alhamdulillah kan...

eiza in the house.. said...

akak...seksi le kek coklat tu..nyumi..:)