Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, November 3, 2009

Oven minta cuti rehat...En. Kuali bertugas!

*.*


Assalamualaikum...& Selamat Pagi semua.....

Wah ! Tajuk bukan main lagi...ada hati minta cuti....sudah lawan tokei ini macam....dia tak tahu ke...tokei pun susah dapat cuti....!!!Boss kata tak de orang nak ganti!(Akak pun sentiasa berdoa...biarlah pakai konsep MONOPOLI...minta simpang ....yer..tak nak pikir pun!!!)

Tokei: Atas ehsan....okaylah...OVEN.....kau cuti....!

Tokei: Kuali kau ambik alih tugas Oven hari ni boleh?

KUali: Haloooo....tiap2 hari aku kerja....tak pernah minta cuti....apa hal pulak...setakat sekali sekala...kerja bakar karipap, roti...kek...dah sibuk nak cuti rehat......macam bagus!!!

Baru sekali bakar karipap....hohoho...pirahhhh...!

Aku ni bukan setakat goreng karipap, ikan, sayur , daging......ah...malas lah aku nak ungkit2.....gi lah kau berehat....

Oven: yeeeee

Wah....mesti ada yang takut nak datang umah akak...sebab pagi2 sebelum subuh lagi KUALI & OVEN akak dah siap bertekak siapa nak kena kerja hari ni....

Apa-apa pun korang layan jerlah....juadah kami pagi ni yer!




































Bagi sesiapa yang belum sarapan tu....jom kita sarapan sama-sama!



*.*

14 comments:

LOVE said...

Ting~tong...ada orang kat umah ker??? Love dtg nak ambik brekpas! Kikikiki~

Bekal hubby WOW!!! ;)

Sheila said...

salam wah pandai k.watie megelim krpap tu same je...kalu sy seget beget leee..kelim jahitan boleh leeee...jimat koskan bwk bekal satulg kebesihat tejamin betul tak same lah kita kak bgun pg je dah siap segalanya utk family..

Precious said...

Eh ... saya nak cari rumah sewa sebelah rumah Watie la. Pagi2 dapat hidu karipap gorengpun jadi ...

nurindah said...

Salam kak watie,
Aiks...kuali ngan oven bertekak. ingat berebut keja. huhu. hmmmmm, lama dah tak makan karipap inti daging. baunya da sampai slangor nih!

ain said...

kita lum sarapan lg ni, tp dh masuk time lunch dahhh. boleh ke...???

~NurKasih~ said...

salam akak!!!
ni tea time di NZ..jgn ckp karipap abis ya.. nanti x pasal2 as kena buat sendiri..nak akak punya jugak..Kek lapis Hawflakes u..teruja nengoknya..bak le 3 helai :)

cHeRyNa PiReS said...

nampak perfect je karipap kak watie! sha kalau buat karipap...hencong pencong la rupanya. kelim pun buruk! kena pakai pengetip...

kelim sendiri ke tu kak?

Solehah said...

uih..bila boleh mkn btl2 ni kak?

miss jane said...

adeiiiiiiiiii bonda....kelaparan nih..hihihihihihi..

ble nk pos katt kl ni bonda...heeeeeeeee

sharamli said...

mesti jiran akak da xpyh set alarm kan pgi2...he

Anonymous said...

TASQIF : Huish.. dasar sungguh kakakku sorang nih... buat julung-julung kali bleh paham bahasa kuali n oven..hehe

Watierman said...

Hi Love....ambik le...nak yg dalam tupperware pun tak pe...pilih je...


Shiela...kelim karipap tu belajar dari kecik2 dulu...suka main dengan platesin...


Queen...ada2 rumah kosong sebelah ni...tak sayang ke nak tinggal rumah yg baru renovate tu???


Nur...kat umah akak jer boleh dengar suasana cam tu...hihihi...bau karipap jiran sebelah umah Nur kot!!


Ain....kalau Ain punya pasal..datang bila2 je...kalau habis kita buat lain...kalau ada stok le...


As...owang jauh datang makan karipap juga...kek pun nak boleh2...Nak minum apa???


Sha- Cheryna...practise makes perfect Dik...keep on practising!!!


Solehah - bila boleh makan???First flight in the morning...hihihi...


Anakanda Jane...cuti balik jenguk2 ke Penang...Bonda buatkan...


Sharamli - umah akak paling hujung...sebelah ni kosong...tu yg oven & kuali bertekak...tak ade jiran nak kisah pun!!!


Tsaqif Naufal - Tu la Mama nak tolong ngasuh ummi tak nak bagi ...dia takut Tsaqif dengar macam2 kat umah Mama ni...semua boleh cakap...especially Tomei & Jello!!!

Ummi....nak juai kek ni..tak mau order ke??

sI tEDI said...

x pernah buat akripap kak.... aduhai.. rasa nak buat kek hawflakes lagi lah.. ekkekeke

blogresipi said...

Kite tak pernah kelim karipap kak... tgk akak kelim tuh kagummm sangat. Bile lah nak belajar jadi lentok lentok sikit jari jari neh... hehhe