Adakah ini satu Tabungan???

Friday, November 20, 2009

A Better Today Than Yesterday.....

*.*

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera yer....

Wah...tajuk orang putih ni....but betul lah....its is better today than yesterday.....sebab today I am more organized....lebih teratur... tak le kelam kabut....baru dapat tempahan karipap 35 bij dah En Hubby kena bawa bekal dari left over..kesian !!!!

So...time management yang penting...betoi kata Sue.....Akak dah mula belajar adjust masa dengan this business deals.....rasa lebih teratur..but I have to keep time management....really organized....tak boleh nak macam dulu lepak jer depan lappy kan...sebab tak de kerja yang libat dengan orang lain...except penduduk serumah ni jer...

Well..bebel panjang lak pagi2 Jumaat ni....

What's for breakfast...?? Chee wah...hari ni..makan roti dengan scramble eggs jer...beli Gardenia....sian Along Mama tak wat roti pun sejak Along balik kan.....nanti petang sikit mama wat kan okay!!!...















Dan antara lunch we all...ni le yang dah prepared....nak tambah sayur lemak kobis atau taugeh...mane2 satu lah...nanti...





















Juga telah menyiapan tempahan kek coklate....dari Wan ...staff kat ofis Hubby & Ahsan kawan kelas Alang Nizam....pagi ni...dah deliver pun!!!














Well....minggu ni ada jamuan hari jadi anak staff ofis Hubby....on Saturday......gonna be one busy weekend.....sebab ada 4 biji kek to be post on Monday....tempahan dari Solehah dan Azrina....my cyber friends...TQ for ordering and for supporting my business....!!!

Next week memang akan lebih mencabar sebab dah dekat nak Raya....so kek2 yang ditempah....memang berderet-deret....!!!

At the moment pun masuk satu lagi tempahan nak petang ni before 5..Rezeki Dik..jangan ditolak....got to go!!!





*.*

13 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

busy pulak sekarang ye kak.. Takpe..rezeki tu..


Saya tumpang seronok.. Saya dah beritau anak2 pasal kek tu... dah tak sabar2 pulak budak2 tu...hehehe...

E-na Zarina said...

Best ye kak bussiness ok...semoga akak sihat2 selalu dan dapat menyiapkan tempahan mengikut jadual...insyaallah.

salamdariborneo said...

kak watieeeeeeeee,bisnes dah maju tu.good luck.

Watierman said...

Azrina...Tq....memang sibuk sikit..dekat nak raya lah gamaknya...sebab esok dah ada yang mula balik kampung..Cikgu2 kan last sekolah hari ni...!

Watierman said...

E-Na..Alhamdulillah...Syukur..harap2 macam tulah...Amin@!!!Moga....Akak sihat dan kuat nak menerima tempahan..lagi....hihihiTQ tolong doakan Akak yer!

Watierman said...

Mariaaaaa...Syukur Alhamdulillah..nampaknya dapat smabutan yang menggalakkan...moga datang lagi....dan datang lagi...Amin!TQ doakan Akak yer!

sI tEDI said...

lapaulah pulak tgk sotong tu!!!


aduhai.. Bisnes bertambah maju.. ALhamdulillah..

ingat nak g cari gak tempat alas kek tu..

minggu depan besdey adik n anak saudara.. nak buat kek sendiri jek.. ekekekek

luluchen said...

fuh...bpeluh2 nak masuk blog k.watie ni,susah sket nk tgk gamba kat opis ni byk yg kena block.so,terselamat la dari kelaparan akibat tgk makan-makan best2 k.watie ni.

neway,nak wish congrate n all the best!nak order kt k.watie nk kena gi jln2 penang nih..

Solehah said...

bz la ya kak..chayo2..hehe

blogresipi said...

Banyak tempahan tu kak Watie..semoga akak terus sukses... kalau saya ada kat Penang, saya pun tempah ngan akak nie. :)

cHeRyNa PiReS said...

sabar jelah. setiap kali sha masuk blog akak, mesti gambo sotong sedap tuh. dah makan pon rasa lapar lagi:)

ain said...

salam kak watie...lambat sikit dtg umah akak hari ni. konon2 busy.hehe
Dah stat sibuk la ngan tempahan ye. Mula2 memang la a bit kelam kabut. Lama2 nanti bila dh biasa, Insyaallah laju je. Buat terlambat pun gtee boleh siap lah. Apa2 pun doakan semoga apa yg kak watie usahakan ini berhasil!!!

Happy weekend!!!

LOVE2COOK said...

Hi KakWatie! Wow...U r doing really good there! Keep up ur time management! It plays a very important role in business kan.

Really wish Ur business will get better n better ya! ;) Wish U a prosperous business ya! :)

Ur brekpas! Uhhhh! Suke Love simple2 cam tuh!

Ur Hubby's bekal! Uhhhh! lagik sukerrr! ;)