Adakah ini satu Tabungan???

Monday, November 16, 2009

Syukur Alhamdulillah....Along dah selamat balik bercuti!!!

*.*

Assalamualaikum....& Selamat pagi semua...

Hujung minggu memanglah Akak macam tak cukup tangan....macam2 nak kena buat....ditambah pulak dengan nak melayan kerenah 3 orang insan tersayang dan 2 ekor kucing....beserta....beberapa lagi ikan emas, karin.....dan Guppy...peliharaan kami sekeluarga...Memang...rasa letih dan penat sangat....rasa nak demam..pun ada...!!

Namun....urusan rumahtangga Akak berjalan seperti biasa...cuma tak sempat nak beli beberapa barangan pada hari Sabtu tu...sebab ada kunjungan dari saudara mara...Pada hari Ahad pulak ada kedai yang tutup....jadi CIK MIN.......(MY FIRST ONLINE CUSTOMER) ..harap jangan beranak dulu yer....semuanya sedang diusahakan....cuma masalah packaging jer yang menghalang.....Doakan agar masalah itu dapat diatasi hari ini....

Namun Alhamdulillah tempahan Kek yang pertama dari rakan taulan dalam area Bayan Baru juga telah Akak penuhi semalam....(maaf yer Cik Min.....ini within delivery area...boleh lah Akak gi hantar....dalam hujan lebat semalam....tu pun En Hubby yang drive!) Nampaknya Kak Sofeah berpuas hati dan terus menghantar SMS untuk tempahan 2biji lagi sempena Hari Raya nanti....SYUKUR.....berarak mendung kelabu....kini Sang Suria Tersenyum Indah!!....Berkat Doa dari Kalian...Terima Kasih!!!






Untuk juadah hari ini....walaupun badan ini kurang sihat.....tetap disediakan...dalam serba sederhana....menyambut kepulangan Putra Sulong...jam 3 pagi tadi.
















Juadah untuk lunch pula.....















Maaf lah kawan2 dan Adik2 semua...kesibukan Akak agak melampau ....maklumlah...dengan kepulangan Putra Sulong Akak...membawa kain baju untuk dicuci....melayan keinginan makan......(keburukan berblog....dia boleh tuntut melalui bukti2 yang ada...hahaha...)....and alot of cathing up on his personal life....macam2 dia nak cerita....especially when Dad is not around....! Biasalah...yang sulong lebih rapat dengan Mama kan...!Especially my two boys...yang Princess tu anak Abah....macam2 nak cerita dengan Abah....so kalau akak lapang Akak akan menjenguk kalian....akan diusahakan sambil2...menyelam...minum air kan!

Sekali lagi Terima Kasih buat Semua...kerana telah banyak memberi semangat dan dorongan....dikala kaki ini lemah untuk teguh berdiri!!!


Pssst! Buat Adik Fiza.....TQ for the tips and suggestions.....Akak dah dapat GREEN Light....will proceed with the project suggested...soon!!!




*.*

17 comments:

Solehah said...

alhamdulillah..kak sedapnya sambal sotong..isk3..nak nangis..

Watierman said...

La..nape nak nagis lak Solehah...cili tu terkena mata ke???hihihi...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sampai hati akak...terusik nafsu nak makan masuk sini...wawawwawawwa sedapnya... nakkkkkkkk

Watierman said...

Suehann..elok lah nafsu terusik pun dah nak tengahari pun..kan time lunch dah dekat....breakfast tak tadi pagi ni???

ain said...

Tahniah kak watie...dh selangkah utk menjadi businesswoman dr umah. Doakan semoga berjaya!!!

sI tEDI said...

Alhamdulillah dapat tempahan.. semoga bertambah majuk..

sikit2 lama2 jd bukit.. he he he

Watierman said...

Terima Kasih Ain...Ada rezeki...Insyaallah!!!

Watierman said...

Terima kasih Tedi...segalanya dengan izinnya..insyaallah!!!

niesz said...

wah!akak ni..sibuk2 pon sempat lagik masak sedap2..niesz yg x bz ni..lagik mls..hihi..nk kene jd rajin cm akak jgk nih..yummy!lapar nyer..

nurindah said...

Salam kak watie,
kak, nak bgtau ni. hihi. petang td, kan...kami g dating gak. tgk wayang. hubby cuti nak bw saya gi jenjalan. sempat tgk cite baru,2012. saya shy shy ni... ;)

nurindah said...

cibok ya kak?
wah, bisnes dah dpt green light :)

MamaFaMi said...

Seronok ye bila anak-anak semua dah berkumpul semula. Cantik kek lapis tu...

paTonG kerTaS said...

OMG.
tgk time tgh2 malam.
lapor nye perut kak.
;p

Anya said...

When I visit you
I have alway hungry
it looks always so yummie :-)
hugs from us
Kareltje =^.^=
Anya :)

blogresipi said...

Salam Kak Watie,
Alhamdulillah dah pun ade tempahan ye kak. Semoga akak sekeluarga dimurahkan rezeki sentiasa. Amin. :)
Psst, mesti Along nk makan macam2 mama dia masak kat rumah tue..selamat melayan putra sulong ye kak.. nanti lapang2 jgn lupe update :)

E-na Zarina said...

Alhamdulillah...dah dpt customer ye kak...moga terus maju...semakin bz la lps ni yek..

Jieda said...

tahniah la kak.nampak gayanya lepas ni akak dah jadi businesswoman.Alhamdulillah.Semoga tuhan melimpah ruahkan rezeki buat akak.

p/s:rasa cam nak tempah gak la.nanti la bila tiba masa yang sesuai.