Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, November 10, 2009

A New Challenge for my Kids!!!

*.*


Assalamualaikum and Good Morning everyone......

Well ...today I will try to reply....all the greetings and comments that were left for me....and my VERY special thank you to everyone who cares......Berkat Doa dari kalian semua.....I am a much stronger person today than yesterday.....and a piece of my problem has been taken care off.....Syukur Alhamdulillah!


Hari ni.....merupakan satu cabaran buat anak-anak Akak yang selama ini dimanjakan....dihantar ke sekolah oleh Abah mereka.....sekitar jam 7 hingga 7:10 minit pagi. Pagi ini.....mereka bertolak ke sekolah seawal 6:30 pagi.....setelah Akak menguruskan dengan pihak bas sekolah petang semalam. Itu pun setelah Hubby menalipon dan memberitahu bahawa kereta akan berada di workshop untuk beberapa hari lagi.....


Satu rombakan jadual....dan penyusunan semula kaedah pengangkutan terpaksa dibuat.....untuk sementara waktu ini...anak-anak Akak akan ke sekolah menaiki bas sekolah....jadualnya seawal 6:30 pagi. Kesian pulak Akak tengok....si Reena siap bangun...(tanpa Akak kejutkan) seawal jam 5:30 pagi....Nizam....5:45pagi....Akak kejutkan...!


Hubby will settle by bus....to and fro untuk ke office! One thing that he learn from his experience yesterday....masa pergi...he took BAS MILAN ( yellow bus)....bas ni penuhkan penumpang....then move dengan kelajuan....it speeds.....
Balik...he took MILAN again.....GOSH!....He said....mak aaaiii hanggitnya bau kat dalam bas tu....so today will try Rapid pulak!!!...


What's for breakfast????

Pagi ni....simple jer lah.....Bun Kacang Merah.....



























Untuk lunch........












I badly need to take a short nap!!...Ngantuk sangat ni!!!




*.*

16 comments:

indahhouse said...

Salam kak Watie,
Ciannya Reena n Nizam kena bgun awal pagi. Takpe, take this as a challenge, dear..! Keta tu nanti, akan siap jgk. Good luck to kak Watie dan suami.
p/s: kak...terliur la tgok inti kacang merah tu. huhu

cahayachenta said...

mesti reena berkobar2 nak naik bas tu kak.. haha~~~

naik rapid lg best kak.. dh la laju... ada aircon pulak tu.. selesa pun selesa..

E-na said...

Salam kak...lama gak x singgah umah kaka ni so ni baru tau citer...mmg rasa susah sgt bila kete wat hal, pening lah kepala...E-na pn pernah lalui situasi lebih kurang cam ni...harap akak kuat semangat dan pasti ada hikmah yg tersembunyi...ape2 pn dapur akak ttp berasap yekkk...nk tukar loaf dgn bun ni...he he

Jieda said...

cabaran untuk anak-anak akak dan satu pengalaman yang baru jugak bagi mereka.InsyaAllah..lepas je kereta akak siap dibaiki semuanya akan kembali normal. Semoga akak tabah dengan ujian ini.

Sedapnya tengok ayam goreng sos tiram tu.mintak sikit....

LOVE2COOK said...

KakWatie, I really wish Ur car will be ready the soonest. Kesian kat ur kids, all the while Dad hantar kan..hope they'll meet this challenges with open heart too. I know they will..n so do U n Hubby. ;)

Wow, Hubby naik bas pun still carrying along his meal. So proud of U both, seriously. Take care :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak...alaaa ciannya diorang ...tak pa sabaq la no....

Solehah said...

kak watie, kadang-kadang ok juga ajar anak susah sikit..untuk diri dorg juga nnt..tp nasib la anak kak ni dapat mak cam akak..sbb?pandai masak..pengubat semua susah payah..hehe

cHeRyNa PiReS said...

mungkin diorang lebih berdikari lepas nieh,insyaAllah.

akak...sha tiap2 ari beli roti kat bai je...akak buat sendiri ye! respectnye. lain betul rupa yang homecook ngan beli:)

salamdariborneo said...

kak watie,tak pa..sabar2 mungkin ada hikmahnya di sebalik apa yang akak lalui...ok,jangan susah2 hati tau.

kuina said...

kak watie.. bungkus utk saya bawak bekal sama boleh tak?

hehehe...

sabar yer... apa yg terjdi ada hikmahnya..

sharamli said...

akak..jgn tid0 lma sgt..nnt bgun rs pening...heee..pandai je kn kta kt 0rg..diri sndrik p0n byk tid0..

ain said...

dulu masa hubby kat aust, dn saya megalami masalah masa ngadungkan honey, doktor x benarkan drive langsung. so anak2 kena naik bas gi sekolah. merungut2 gak depa sbb kena bangun seawal 5.30 pg. tp it was a good xperience for them. so, depa dpt le rasa mcm mana naik bas sebulan. pd masa yg sama, they all merasa le payah sikit. bagus!!!

apa2 pun, sy doakan semoga masalah kak watie selesai secpt mungkin n things will be back to normal again!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

alahai teringat zmn naik bas mini di KL dulu..mmg hangit tak ingat kak...

bila anak dah di biasakan atau dimanjakan mcm tu lah kan tapi nasib baik tak merungut..alhamdulillah..

roti kacang yang saya beli kat babu roti tu selalu kuat sangat bau yisnye..nak buat sendiri BM takde..huhu..

Watierman said...

Salam Nur....terima kasih & Syukur..sebab anak2 lebih tabah dari yang akak sangkakan!!! Akak syukur sangat they are very supportive...faham keadaan sekarang dan tak adelah merungut ke apa ke!!!Nak bun kacang merah tu ke...jemputlah !!!


Salam Dik Raihan....Syukurlah both of them suka pergi ke sekolah naik bas walaupun kena bangun extra awal...tidur si Reena pun setengah jam awal dari biasa...dulu 10 now 9:30...& Hubby akak dah try naik Rapid hari ni...yes you are right...will come back pun naik Rapid juga!!!


E-Na....salam & TQ...Akak dah lebih relax....sebab anak2 dah ke sekolah macam biasa...hari tu stress jugak...now better...& keep busy...nak tukar dgn bun akak yang kenit tu ker?...akak uli pakai tangan jer tau tak ade BM pun!!


Jeida...akak tak ada effect sangat...sebab kat umah je...dia orang lah...especially Hubby yg kena ulang alik naik bas...kesian pulak....TQ for your concern...


Love- Things are getting better...the children tak pandai pulak nak merungut...I am glad...and very proud of them...they are so understanding & supportive...as Mr Hubby...a must bring home meal sebab dia tak pandai & suka makan kat luar....dari dulu pun macam tu dah...infact father dia pun tak pandai lepak kedai kopi!!!TQ Dear for your support...it really makes me feel that I am not alone in this!!


Alimaz - terima kasih...alah bisa tegal biasa...lama2 they get to get up early...good for them!!!


Solehah - Terima kasih...Akak pun bangga dengan anak2 akak sebab tak dgr mengeluh pun... but everybody kena buat peranan masing2 lah...Akak kena bangun lebih awal so that they get to eat breakfast before the bus come!


Sha - Akak getb the hook on baking homemade bread pulak..nak beli Gardenia rasa macam membazir pulak!Just uli sekejap...tak adelah penat sangat pun...but fun!!


Maria - terima kasih....Akak pun dah nampak hikmah disebalik semua ni...anak2 Akak dah besar & matang dalam menanggani masalah ni...bangga & sebak sekejap!!


Kuina....boleh2...nak kira sia tingkat lagi senang...buka buku 555.....yap...I am glad..my family can go through this sama2...the children are much mature than I thought!!!They are always my baby I guess!!!

Sha-ramli..nasib baik ingatkan...anyway..tak tidur pun...akak mana reti tido siang..unless kalau makan ubat sebab sakit sangat2!..Tersengguk--sengguk adalah..kalau tengok TV!!


Ain - TQ Akak ambil kekuatan dari Ain & Love...sebab both Hubby not around but you guys are strong!! Tabikkkk!!!Yet...I am at ease..since the children dah ke sekolah semula....Lega!!


Azrina....Hahaha...bau hangit tu masa balik Hubby kata...pergi semua wangi lagi....tapi today dia nak try balik naik Rapid pulak!
Anak2 tunggak kekuatan Akak selama ni..and they are so mature & supportive...
Roti tu main uli2 jer Rin...Akak pun tak ade Bread Maker le Dik ooi!!!Tq for your support!

blogresipi said...

Alahai kete belum siap baiki lg ye kak... harap2 tk lama lg la tu.. boleh bayangkan cemane hubby akak tpaksa naik bus ke tempat keje.. memang hangit la kot especially time balik keje.heheh

Watierman said...

Ijan - entah bila lah keta tu nak balik umah...windu ooo..macam kena jangkitan H1N1 pulak keta tu..kena kuarantin..hihihi